Πρόωρες αποπληρωμές δανείων ΔΝΤ

Κατά την συνεδρίασή του το Eurogroup την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Ειδικότερα η Δήλωση του Eurogroup:
          «Το Eurogroup χαιρετίζει την αναμενόμενη πρόωρη αποπληρωμή από την Ελλάδα του εκκρεμούς δανείου της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αυτή την άνοιξη και τη μερική προπληρωμή των δανείων της στο πλαίσιο της Ελληνικής Δανειακής Διευκόλυνσης (GLF) στο τέλος του τρέχοντος έτους, με την επιφύλαξη των εθνικών διαδικασιών και των σχετικών έγκριση από τα όργανα λήψης αποφάσεων του EFSF και του ESM.
          Στις 6 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα ενημέρωσε το Eurogroup ότι εξέταζε την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου της από το ΔΝΤ, καθώς και μια μερική προπληρωμή των δανείων της στο πλαίσιο του GLF. Η μερική προπληρωμή του GLF θα αντιστοιχεί στις κύριες πληρωμές που οφείλονται μέχρι το τέλος του 2023 βάσει του GLF.
          Σήμερα το Eurogroup υπενθύμισε τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής ανάκαμψης από την πανδημία και τις μεταρρυθμίσεις πολιτικής που έχουν εφαρμοστεί ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, που επιτρέπουν στην Ελλάδα να οραματιστεί αυτές τις αποπληρωμές.
Υπογραμμίζουμε τη σημασία της συνεχούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
          Το Eurogroup τονίζει τη θετική επίδραση που θα έχουν οι πρόωρες αποπληρωμές στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και το σήμα εμπιστοσύνης στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το Eurogroup χαιρετίζει επίσης τη συμμετοχή του ΙMF στις δραστηριότητες παρακολούθησης των ευρωπαίων πιστωτών για το υπόλοιπο της περιόδου ενισχυμένης εποπτείας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω