Πτυχίο Bachelors Διαχείρισης Αειφόρου Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 32 δευτ.]

Η Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών Τουρισμού που φιλοξενήθηκε στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο για 17η φορά, επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στην διάρκεια των εργασιών της Συνόδου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από βασικούς παράγοντες του ιδιωτικού τομέα και από τον συνδιοργανωτή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).
          Με βάση τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων από τους ηγέτες του τουρισμού από κάθε παγκόσμια περιοχή, οι Υπουργοί μπόρεσαν να πάρουν βασικά μαθήματα από τη Σύνοδο Κορυφής του Λονδίνου. Το κυριότερο μεταξύ αυτών ήταν η κοινή φύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι προορισμοί παντού, με κοινή ανάγκη για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους εργάτες.
          Καταλήγοντας, η Εκτελεστική Διευθύντρια του UNWTO Natalia Bayona σημείωσε την επείγουσα ανάγκη να γίνει ο τουρισμός ένας φιλόδοξος τομέας για τους νέους παντού, με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα κυρίως για την κάλυψη του σημερινού κενού δεξιοτήτων στον τομέα.
          Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού – UNWTO, με 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών, ο τουρισμός μπορεί να καθιερωθεί ως κορυφαίος εργοδότης της νεολαίας και οδηγός ενδυνάμωσης των νέων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) περίπου το 10% αυτών των δημογραφικών στοιχείων είναι άνεργοι και το 14% κατέχουν μόνο βασικά προσόντα.
          Σκιαγραφώντας τον τρόπο με τον οποίο ο UNWTO πρωτοπορεί στην προώθηση της τουριστικής εκπαίδευσης, ο εκτελεστικός διευθυντής Bayona τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων σε κάθε στάδιο.
          Ο UNWTO κυκλοφόρησε την Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη του τον Οκτώβριο του 2023. Η πηγή ορόσημο θα επιτρέψει στις παντού χώρες να εισαγάγουν τον τουρισμό ως μάθημα γυμνασίου.
          Το πτυχίο Bachelors στη Διαχείριση Αειφόρου Τουρισμού που προσφέρεται από τον UNWTO και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές του το 2024.
          Επί του παρόντος, 30 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο συνεισφέρουν περιεχόμενο στη Διαδικτυακή Ακαδημία του UNWTO. Και επί τόπου, η Σχολή Φιλοξενίας και Τουρισμού του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία και η Ακαδημία Τουρισμού στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν εκπαιδεύουν χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού.
          Ο Υπουργός Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir John Whittingdale, τόνισε τη σημασία πλατφορμών όπως η Σύνοδος Υπουργών για την παροχή διαλόγου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της τουριστικής εκπαίδευσης. Με περισσότερο από διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων σε υπουργικό επίπεδο από το 2022 να υπογραμμίζει το έντονο ενδιαφέρον για το θέμα, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θέση της εκπαίδευσης στο μέλλον του τουρισμού.
          Οι Υπουργοί της Νότιας Αφρικής, της Αιγύπτου, των Φιλιππίνων και της Ιορδανίας κατέστησαν σαφή τη σημασία της υποστήριξης της εκπαίδευσης σε κάθε στάδιο. Για παράδειγμα, η Νότια Αφρική έχει ξεκινήσει ένα μετοχικό ταμείο τουρισμού για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων των μαθητών και των αναγκών των εργοδοτών, και στις Φιλιππίνες, η τουριστική εκπαίδευση εκτείνεται από το γυμνάσιο έως τα επαγγελματικά πτυχία. Ταυτόχρονα, η Ιορδανία εργάζεται για να ενισχύσει τις ικανότητες των εργαζομένων στον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών δεξιοτήτων.
          Οι υπουργοί από τον Μαυρίκιο, τη Μάλτα και την Ινδονησία τόνισαν τη ζωτική ανάγκη να αναβαθμιστούν οι νέοι και οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Ο Μαυρίκιος σημείωσε ότι όλες οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες επλήγησαν σκληρά από την πανδημία και αντιμετωπίζουν μια πρόκληση να ενισχύσουν τα ποσοστά αλφαβητισμού και αριθμητικής, ενδεχομένως με διμερή και πολυμερή υποστήριξη. Για τη Μάλτα, μια νέα Κάρτα Δεξιοτήτων θα στοχεύει στην εξύψωση των επαγγελματικών προτύπων στον τομέα για καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας για τους εργαζόμενους και υπηρεσίες για τους τουρίστες, ενώ η Ινδονησία θα δώσει προτεραιότητα στην καινοτομία και την προσαρμογή καθώς θα δημιουργήσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τουρισμό την επόμενη δεκαετία.
          Υπογραμμίζοντας τη ζωτική σημασία της εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα του τουρισμού, ο Υπουργός Κολομβίας περιέγραψε πώς ο τομέας φέρνει ειρήνη, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για νέους σε περιοχές που πλήττονται από ανασφάλεια, ενώ η Αιθιοπία μοιράστηκε το έργο της επενδύοντας στους νέους καθώς και στις τουριστικές υποδομές.
          Παράλληλα με τις υπουργικές φωνές, ο ιδιωτικός τομέας εκπροσωπήθηκε από ηγέτες της Riyadh Air και της JTB (Japan Tourism Bureau) Corp. Επανέλαβαν την εστίαση των Υπουργών στη σημασία των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την κατάρτιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργοδοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω