Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου λιμνοθάλασσας Μπάλου

Σήμα κινδύνου για την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, εκπέμπουν τα πρώτα επιστημονικά ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου: «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», σύμφωνα με το Επιμελητήριο Χανίων.
          Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων, έδρα του επικεφαλής εταίρου, η δεύτερη τεχνική συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού (Cross-Costal-Net)», προϋπολογισμού 1.340.000€ και επίκεντρο την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη. Στρατηγική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Χανίων, είναι η έμπρακτη προώθηση της ίδρυσης και λειτουργίας πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, αξιοποιώντας την επιστημονική υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας, ξεκινώντας από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.
          Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις πρώτες δράσεις του προγράμματος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε από τους εταίρους του έργου και ο περαιτέρω σχεδιασμός του.
          Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιστημονική έρευνα που ήδη βρίσκεται κατά προτεραιότητα σε εξέλιξη στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου όπως παρουσιάστηκε από έναν από τους Ακαδημαϊκούς εταίρους του έργου, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Περιβάλλοντος). 
          Σύμφωνα με τον επικεφαλής καθηγητή, κ. Θεοχάρη Τσούτσο, ο Μπάλος αποτελεί μοναδικό οικοσύστημα και ως τέτοιο απαιτεί κοινά αποδεκτή στρατηγική διαχείρισης και άμεσες ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και με τη διαδικασία του συμμετοχικού σχεδιασμού. Η αρχική επιστημονική καταγραφή διερευνά τις υπαρκτές απειλές για την Αειφορία της ήδη προστατευόμενης περιοχής και μελετά μέτρα κατάλληλα για να αποφευχθούν τα επόμενα χρόνια μη αναστρέψιμες βλάβες για το μοναδικό οικοσύστημα της Δυτικής Κρήτης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω