Ροή Ειδήσεων

Σήμα κινδύνου ΜμΕ

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται ενώ η αβεβαιότητα και η αδιέξοδος αυξάνεται σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Παρουσιάζοντας τα κύρια ευρήματα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου που αναπτύχθηκε από τη Μονάδα Μελέτης SMEunited, ο Διευθυντής Οικονομικής & Δημοσιονομικής Πολιτικής Gerhard Huemer έδειξε ότι τα αποτελέσματα υστερούν πολύ των προσδοκιών, ειδικά όσον αφορά τον κύκλο εργασιών και τις επενδύσεις. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η έρευνα διεξήχθη πριν ξεκινήσει η εισβολή στην Ουκρανία και η πραγματική κατάσταση για το τρέχον εξάμηνο μπορεί να είναι ακόμη πιο ζοφερή από τις προσδοκίες που παρουσιάζονται.
          Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος για τις ΜμΕ που παρουσιάστηκε δείχνει ότι η ανάκαμψη των ΜμΕ μπήκε σε αδιέξοδο. Τα αποτελέσματα του περασμένου εξαμήνου υστερούν σημαντικά των προσδοκιών και η αβεβαιότητα επικρατούσε στις προβλέψεις ακόμη και πριν από την κρίση στην Ουκρανία.
          Ο Πρόεδρος Salminen επεσήμανε ότι οι αποθαρρυντικές οικονομικές συνθήκες, όπως η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του Covid-19, οι ραγδαίες τιμές της ενέργειας και οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ήταν οι κύριοι λόγοι για την ασθενέστερη επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Οι ΜμΕ στον τομέα των υπηρεσιών έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τους νέους περιορισμούς Covid το φθινόπωρο.
          Πράγματι, ήδη πριν από τον πόλεμο, οι προοπτικές έδειχναν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας για τις μελλοντικές εξελίξεις της πανδημίας, τις πληθωριστικές πιέσεις και την πιθανή συνέχιση των τριβών προσφοράς.
          Ως εκ τούτου, η SMEunited συνιστά η εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική να επικεντρωθεί στη χαλάρωση των κυρώσεων στις ΜμΕ και στη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας και προϊόντων για να μπορέσουν οι ΜμΕ να ξεπεράσουν την υψηλή αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κρίση Covid. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις με στόχο την τόνωση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
          Υπενθυμίζεται ότι η SMEunited, είναι η ένωση βιοτεχνών και ΜμΕ στην Ευρώπη με περίπου 70 οργανισμούς μέλη από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η SMEunited είναι μια αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος και ενεργεί για λογαριασμό βιοτεχνών και ΜμΕ στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο και σε συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω