Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής διοργανώνει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης από 4 Μαρτίου ως 6 Μαΐου 2023, κάθε Σάββατο στις ώρες 12.30-14.30.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να καταθέτονται έως τέλος Φεβρουαρίου 2023. Διδάσκων θα είναι ο κ. Νίκος Χουρδάκης ψυχολόγος, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ., όπου ζει και εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής στα Χανιά.
          Η Δημιουργική Γραφή (Creative writing) περιλαμβάνει εκείνα τα είδη που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με την ποίηση, την πεζογραφία (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα), το θέατρο, το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο, τη δημοσιογραφία (χρονογράφημα, άποψη, επώνυμο σχόλιο, αφηγηματικό ρεπόρτερ) και την διαφήμιση (ιδέα, σλόγκαν, μήνυμα).
          Συνεπώς, η Δημιουργική Γραφή, ξεφεύγει από τα όρια των κανονικών επαγγελματικών, ακαδημαϊκών ή τεχνικών μορφών συγγραφής. Γενικότερα σαν Δημιουργική Γραφή μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε γραφή με πρωτότυπη σύνθεση. Με αυτή την έννοια, η Δημιουργική Γραφή, είναι ένα πιο σύγχρονο και προσανατολισμένο στη διαδικασία όνομα σε σχέση με αυτό που παραδοσιακά ονομαζόταν λογοτεχνική γραφή.
          Στα μαθήματα του σεμιναρίου θα επιχειρηθεί ένας συνδυασμός θεωρητικών, ιστορικών και αισθητικών πληροφοριών από τον Διδάσκοντα με πρακτικές ασκήσεις από τους συμμετέχοντες.  
          Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 28310 57353 και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω