Ροή Ειδήσεων

Σιγή ιχθύος υπουργείου Πολιτισμού

Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Πολιτισμού και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για τους υγειονομικούς κανόνες που θα ισχύουν για την μεγάλη εκδήλωση των Κρητικών σωματείων «συμβολή των Αγώνων των Κρητών στην Επανάσταση του 1821», που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και το ΣΕΦ.
Η μη ενημέρωση από τους υπεύθυνους, δύο εβδομάδες πριν την διοργάνωση, φέρει σε κίνδυνο την ίδια την εκδήλωση, η οποία προετοιμάζεται σχεδόν ένα χρόνο από την ΠΟΠΚΣ. Η καθυστέρηση των υγειονομικών κανόνων για τον περιορισμό του covid-19 και η έκδοσή τους την τελευταία στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση σε καλεσμένους, ομιλητές, χορευτές και μουσικούς.
Σε ανακοίνωση η ΠΟΠΚΣ αναφέρει: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την απάντηση που λάβαμε από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σε σχέση με την εκδήλωση που ετοιμάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) για τη συμβολή των Αγώνων των Κρητών στην Επανάσταση του 1821.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και το ΣΕΦ, και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
Η Περιφέρεια έθεσε το ερώτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και μας απέστειλε επί λέξει την εξής απάντηση «Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση από την κ. Μενδώνη για εξαίρεση των εμβολιασμένων χορευτών των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και ισχύει η απαγόρευση.»
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχουμε πάρει απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το τι ισχύει.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω