Σκακιστικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά, και μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 14 µε 16 Ιουνίου 2022, στο Αεροδρόμιο Τατοϊου, στη Δεκέλεια Αττικής.
          Οι αγώνες που διοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕ∆) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), µε τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι.
          Συμμετείχαν σ’ αυτήν 27 αθλητές και µία αθλήτρια, από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, τη Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα – Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.
          Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν µε κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, µε τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.
          Πρωταθλητής µε 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δεύτερος µε τους ίδιους βαθμούς ήταν ο Αλέξανδρος Παπασηµακόπουλος του Στρατού Ξηράς.
Ο Αναστάσιος Παυλίδης υπερίσχυσε στο πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας (που ήταν το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα), κερδίζοντας την μεταξύ τους παρτίδα που παίχτηκε στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος.
Τρίτος µε 6 βαθμούς ήταν ο Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στις θέσεις τέταρτη, πέμπτη και έκτη ισοβάθμισαν µε 6 βαθμούς επίσης ο Γεώργιος Σεφέρης του Λιμενικού Σώματος, ο Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην έβδομη θέση ήταν ο Ανδρέας Νικοµάνης της Πολεμικής Αεροπορίας, µε 5.5 βαθμούς.
Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και τιμητικά διπλώματα.
          Παράλληλα κατά τη Τελετή Λήξης έγινε και η απονομή των επάθλων (χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια και τιμητικά διπλώματα) στις τρεις πρώτες ομάδες Ομαδικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ε∆ & ΣΑ 2022, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 14 και 15 Μαΐου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω