Στήριξη μελισσοκομίας

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Οι μελισσοκόμοι από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους, όπου μεταξύ άλλων ζητείται ουσιαστική οικονομική στήριξη των μελισσοκόμων από την κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρθηκε έχει ανέβει υπερβολικά το κόστος παραγωγής (εφόδια μελισσοκομικής) με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφεται μεγάλη μείωση της παραγωγής μελιού στο νησί που υπερβαίνει φέτος το 40%. Παράλληλα το «ζωικό κεφάλαιο» των μελισσοκόμων έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και από την κλιματική αλλαγή και απαιτείται λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
          Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης όπου επιδώσανε ψήφισμα και συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης του Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών αρμόδιος για θέματα Αγροδιατροφής Σταύρος Τζεδάκης, οι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι Γιάννης Λεονταράκης, Μανόλης Χνάρης καθώς και ο ΑΝτιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.
          Εκ μέρους των μελισσοκόμων παρευρέθηκαν ο Αντιπροέδρους της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ηρακλείου Κώστας Λεονταράκης, των Χανίων Θοδωρής Βίγλης, του Ρεθύμνου Χριστίνας Κουβαρά και του Λασιθίου Κώστα Κρασσά. 
          Η Περιφέρεια Κρήτης εκφράζει την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων του νησιού ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Χουδετσανάκη και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά για τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου των μελισσοκόμων της Κρήτης που στηρίζουν ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω