Στον Grimaldi ο ΟΛΗ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.), κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες «Grimaldi Euromed S.p.A.» και «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ.  
          Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi, δήλωσε: «Ο Όμιλος Grimaldi έχει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, με στόχο την αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης του Ηρακλείου στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ανάπτυξη νέων εμπορικών ροών, για επιβάτες και εμπορεύματα, την ενίσχυση της κρουαζιέρας και τη μεταφορά νέων οχημάτων. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων του λιμανιού, καθώς είμαστε εδώ και καιρό ο κύριος πελάτης του, μέσω της θυγατρικής μας εταιρείας Minoan Lines, με έδρα το Ηράκλειο. Θα ενισχύσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα, τόσο από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής απόψεως. Ειδικότερα, μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σχεδιάζουμε να καταστήσουμε το λιμάνι του Ηρακλείου ένα πραγματικά πράσινο λιμάνι αλλά και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη λιμενική βιομηχανία της Μεσογείου. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, περισσότερες εμπορικές ροές, περισσότερο τουρισμό, περισσότερες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, περαιτέρω ανάπτυξη για την πόλη του Ηρακλείου, την Κρήτη και την Ελλάδα συνολικά».
          Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται και η υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗ Α.Ε. και η κύρωσή της από τη Βουλή. 
          Με τη συμφωνία μετόχων που θα υπογραφεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτή, θα διασφαλιστεί η θέση του Ταμείου ως μετόχου μειοψηφίας. Το ΤΑΙΠΕΔ, υπό την ιδιότητα της Αρχής Σχεδιασμού Λιμένων, θα εξακολουθήσει άλλωστε να συνδράμει τον επενδυτή και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας έγκρισης του αναπτυξιακού προγράμματός του (masterplan).
          Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το πρώτο στη χώρα που έλαβε εξωτερική επαλήθευση από την TUV AUSTRIA για τις επιδόσεις του σε κριτήρια ESG. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω