Στόχευση σε Τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης ενός σύγχρονου ξενοδοχείου

Ομιλία Μιχάλη Βλαχάκη
Υπεύθυνος εργαστηρίου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών του www.aktinovolia.gr

H καθημερινότητά μας, η επαγγελματική μας ζωή μας και η κοινωνικότητά μας στην εποχή μας είναι άρρητα συνδεδεμένη με τα ασύρματα τοπικά δίκτυα υπολογιστών και mobile συσκευών – Smartphones, Tablets- ιδιαιτέρως δε κατά την διαμονή μας σε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό χώρο είτε για διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδια.

Η σημαντικότητα αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλές φορές η ποιότητα (ταχύτητα και διαθεσιμότητα) του δικτύου καθορίζουν και την συνολική άποψη του πελάτη για την ποιότητα των υπηρεσιών του ξενοδοχείου κατά την διαμονή του.

Πολύ σημαντική λοιπόν η όλη υλοποίηση της ασύρματης δικτύωσης σε χώρους όπως τα ξενοδοχεία, καθώς οι επισκέπτες του θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να πλοηγηθούν στο internet και στα social media, σε μια εποχή που αυτά κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην ζωή μας.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική για τους ξενοδοχειακούς πελάτες παραμένει η μεγάλη και αδιάλειπτη ταχύτητα μεταγωγής δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς το κινητό πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ζωής μας εν γένει.

Συνοψίζοντας αναφέρουμε την ανάγκη της γρήγορης ασύρματης δικτύωσης με σύγχρονα WiFi πρωτόκολλα επικοινωνίας και παροχής τηλεφωνίας 5G στις ξενοδοχειακές μονάδες μέσω κεραιών μικρής όχλησης σε συνάρτηση με access points κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα επιτρέψουν να προσφέρονται στους πελάτες.
Σήμερα λοιπόν περισσότερο από ποτέ καθημερινά βρισκόμαστε, δραστηριοποιούμαστε και ζούμε μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υποβάθρου, με συνεχή κάλυψη και με συνεχώς αυξανόμενες πυκνότητες ισχύος μέσω των κεραιών εξυπηρέτησης του δικτύου. Ως απόρροια όμως των ανωτέρω που μας προσφέρουν μεν την μεγάλη ταχύτητα του διαδικτύου και την συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, υπάρχει και η αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία μας, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για επιστημονικά σωστό ηλεκτρομαγνητικό έλεγχο των χώρων διαβίωσης και εργασίας, με αυστηρά πρωτόκολλα ηλεκτρομαγνητικής ασφάλειας.

Στον ξενοδοχειακό χώρο τα τελευταία χρόνια μας απασχολούν ιδιαίτερα θέματα ασφαλούς πράσινης οικολογικής και περιβαλλοντικής πρακτικής και συνείδησης, όπως οικολογικά υλικά κατασκευής κτηρίων, ασφαλή μη αλλεργικά κλινοσκεπάσματα, ασφάλεια χώρων και ιδιαίτερη ποιότητα στα εδέσματα των πρωινών και τα γεύματα. Με την ίδια λογική προσεγγίζουμε σιγά – σιγά και την ασφαλή χρήση των ασύρματων τεχνολογιών είτε αυτές αφορούν Αccess points του WiFi της ξενοδοχειακής μονάδας είτε Access points 5G κινητής τηλεφωνίας από κεραίες χαμηλής όχλησης μέσα στον ξενοδοχειακό χώρο.

Η προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελληνική ξενοδοχεία απαιτεί οργάνωση και κυρίως γνώση των απαραίτητων εργαλείων διοίκησης ΕΚΕ στις επιχειρήσεις.
To Aktinovolia.gr μέσω της wireless green protocol δράσης για τα ξενοδοχεία ενισχύει την κοινωνική τους ευθύνη δίνοντας την δυνατότητα να δράσουν προς την δημιουργία ενός ηλεκτρομαγνητικά ασφαλούς περιβάλλοντος προσελκύοντας πελάτες με ιδιαίτερες ευαισθησίες, που επιθυμούν διαβίωση σε ένα ασφαλές και υγιές ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον.

Το Κρητών Επιχειρείν με την Ημερίδα στο ΕΛΜΕΠΑ μας Βοήθησε να αναπτύξουμε θέματα σχετικά με μετρήσεις ακτινοβολίας στην κοινωνία και στον Ξενοδοχειακό κόσμο.

Από την μεριά μας παρέχουμε μετρήσεις και πιστοποιούμε για την ασφάλεια των χώρων σας στηριζόμενοι σε διεθνή πρότυπα ασφαλείας καθώς και στις Ελληνικές κείμενες διατάξεις ασφαλούς έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Ενδεικτικά μπορούμε να προσφέρουμε τα κάτωθι:

• Certificate στη Reception Certificate Stickers για όλους τους χώρους

• Online Certificate για τη Ιστοσελίδα σας

• Ηλεκτρομαγνητικό Χάρτη επί των Κατόψεων με εμφανή σήμανση

• Προσέλκυση πελατών λόγω Ηλ/κής ασφάλειας

• Ασφάλεια του απασχολούμενου προσωπικού

• Ανάδειξη του Πράσινου Χαρακτήρα σας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
• Ισχυρό στοιχείο προώθησης στο marketing του ξενοδοχείου

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 17ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω