Συγκριτικά πλεονεκτήματα Κρητικής γης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 50 δευτ.]

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Metropolitan Expo», στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα.
          Η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO» που αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλοξένησε περισσότερους από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, που είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους σε πάνω από 40.000 αγοραστές-επαγγελματίες από επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. 
          Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής που υλοποιεί  για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του νησιού, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά, με ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό περίπτερο στη «FOOD EXPO 2024», δίνοντας τη δυνατότητα στους 17 παραγωγούς που φιλοξένησε, να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους σε πλήθος Ελλήνων και ξένων αγοραστών και να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένα b2b meetings. Οι εποικοδομητικές επαφές που είχαν οι εκθέτες, δημιούργησαν εμπορικές συμφωνίες και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τους αγοραστές που αναζητούν ποιοτικά προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στο Food Stage meze_project στο οποίο παρασκευάστηκαν πρωτότυπες γαστρονομικές συνταγές με υλικά και προϊόντα του νησιού μας το οποίο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των εταιρειών και των προϊόντων τους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.
          Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, της σημαντικότερης στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, σε διεθνές επίπεδο. Συνομίλησε με τους εκθέτες-επιχειρηματίες του κλάδου, ενημερώθηκε και δοκίμασε νέα ελληνικά και καινοτόμα προϊόντα. Γαλακτομικά και τυροκομικά, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, βιολογικά τρόφιμα και ποτά, κατεψυγμένα, αρτοσκευάσματα, λαχανικά, φρούτα, κρεατοσκευάσματα, αλίπαστα, ιχθυρά κ.ά.
          Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην διάρκεια εκδήλωσης τόνισε: «Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην εξωστρέφεια, σημείωσε ότι «αποτελεί προϋπόθεση ώστε να καταστήσουμε τον πρωτογενή τομέα έναν εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης της χώρας μας, απελευθερώνοντας το δυναμικό του ελληνικού οικοσυστήματος της αγροτικής οικονομίας αλλά και να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής γης και να καταφέρουμε την ενίσχυση της διείσδυσής τους στις διεθνείς αγορές».
          Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης,  Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε: «H Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών της για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους, τονίζοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειας Κρήτης».
          Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του Κινήματος  Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Μανόλης Χνάρης.
          Την Κρητική παρουσία υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Κωνσταντίνος Υψηλάντης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω