Συγχωνεύσεις Δ.Ε.Υ.Α.

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, σε ψήφισμά του τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  
Το ψήφισμα εστάλη στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔ Κρήτης, στην Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.
          Συγκεκριμένα κατόπιν συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με ομοφωνία των παρόντων μελών του προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος (σχετ. η με αριθμ. 278/2023 Απόφαση Δ.Σ.), με το οποίο ο Δήμος Πλατανιά και η ΔΕΥΑΒΑ απαιτούν:
          1. Την άμεση απόσυρση των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
          2. Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία το Υπουργείο Εσωτερικών ως καθ’ ύλη αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπουργείο, για να εκκινήσουν συζητήσεις ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (συναρμόδια Υπουργεία και θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με στόχο όχι μόνο να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων, αλλά και να σχεδιασθεί η ουσιαστική ενδυνάμωση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
          3. Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και να μη θίγουν εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α.
          4. Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για χρηματοδοτήσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών Ύδρευσης των Δήμων να γίνει βάσει του ενεργειακού κόστους κατανάλωσης του ρεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω