Συμπεράσματα Παγκόσμιου Φόρουμ γαστρονομικού τουρισμού

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι προστιθέμενη αξία για τον πρωτογενή τομέα, υποστηρίζει μικρούς, τοπικούς παραγωγούς τροφίμων ενισχύοντας τη θέση τους στην αγορά, είναι το βασικό συμπέρασμα στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – UNWTO) για τον γαστρονομικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Μπριζ στο Βέλγιο, 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2021.
Για να διασφαλιστεί ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί ως μοχλός αγροτικής ανάπτυξης, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού μεταξύ των πολιτικών τουρισμού, γεωργικής και αγροτικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, το φόρουμ εστίασε επίσης στους καλύτερους τρόπους σχεδιασμού στρατηγικών και πρακτικών γαστρονομικού τουρισμού που διασφαλίζουν τη βιώσιμη χρήση των πόρων, την προώθηση τοπικών προϊόντων και τεχνογνωσίας και την υπεύθυνη κατανάλωση.
Επίσης στη Μπριζ, ο UNWTO παρουσίασε τους ταλαντούχους επιχειρηματίες που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που θέτουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του γαστρονομικού τουρισμού. Επιλεγμένες startups που επικεντρώθηκαν στη δράση για το κλίμα, τη μείωση των απορριμμάτων, τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων, την προστασία των οικοσυστημάτων, μεταξύ άλλων, πρότειναν τις ιδέες τους στους συμμετέχοντες του Φόρουμ. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις ήταν Faroo (Ιταλία), Rutopia (Μεξικό), Apadrina un Olivo (Ισπανία), Katla Aero (Σουηδία) και KITRO (Ελβετία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω