Συμφωνία εξαγοράς της Κωτσόβολος

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Έναντι 200 εκατ. € υπεγράφη η εξαγορά της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ μετά από συμφωνία με την Currys plc, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και υπόκειται στις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων στη Γενική Συνέλευση της Currys plc καθώς και είτε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (conditions precedent).
          Η Κωτσόβολος για την οικονομική χρήση 1.5.2022 – 29.4.2023 είχε κύκλο εργασιών €733 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με το 2022, το EBITDA διαμορφώθηκε σε €49 εκατ. (στη βάση του IFRS 16) και ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχεδόν μηδενικός.
          Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η ΔΕΗ θα είναι μία άλλη εταιρεία: Ένας ολοκληρωμένος, πελατοκεντρικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο. Η εξαγορά της Κωτσόβολος, ως μέρος του επενδυτικού μας πλάνου ύψους €9 δισ., επιταχύνει σημαντικά την υλοποίηση του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού, ο οποίος βασίζεται σε τρεις πυλώνες, την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών και την πελατοκεντρικότητα».
          Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος της Currys ανέφερε: «Αυτή η προτεινόμενη πώληση της Κωτσόβολος είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Currys και για τους μετόχους μας. Αναγνωρίζει την αξία της Κωτσόβολος και επιταχύνει την υλοποίησή της. Ως Όμιλος, επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της ενθαρρυντικής δυναμικής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο να επαναφέρουμε τους Σκανδιναβούς σε τροχιά. αυτή η διάθεση θα ενισχύσει περαιτέρω τις βάσεις στις οποίες κάνουμε και τα δύο.
Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση που είμαστε περήφανοι που κατέχουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες συναδέλφους μας για όλα όσα έχουν κάνει για τον Όμιλο και να τους ευχηθώ κάθε μελλοντική επιτυχία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω