Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού

Το Διεθνές Δίκτυο Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού (INSTO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) συνεδρίασε στην Μαδρίτη, εξετάζοντας έγκαιρα στοιχεία και αναλύσεις για να αξιοποιηθούν ως βασικά εργαλεία για τον μετασχηματισμό καθώς την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου.
            Ειδικότερα στα συμπεράσματα της πλούσιας συζήτησης αναφέρονται:
• Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση
           
Στην Παγκόσμια Συνάντηση INSTO , οι προορισμοί επικεντρώθηκαν στο πώς μια έγκαιρη και βασισμένη σε στοιχεία προσέγγιση συμβάλλει στην τόνωση των διαδικασιών κυκλικής οικονομίας που έχουν ως αποτέλεσμα τη χρήση πόρων όπως το νερό και η ενέργεια πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι προκλήσεις στην περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση και η ανάγκη για δείκτες που να επιτρέπουν τη συγκρισιμότητα μεταξύ των προορισμών.
           
Ένα άλλο θέμα ήταν η διαθεσιμότητα δεδομένων από μια αυξανόμενη ποικιλία πηγών δεδομένων, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την επεξεργασία τους σε χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για μια τεκμηριωμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων και πολιτικής. Συμφωνήθηκε ότι όλα αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν στο Δίκτυο INSTO μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων και τεχνικών συζητήσεων.
• Το δίκτυο συνεχίζει να μεγαλώνει
           
Στο πλαίσιο της συνάντησης, το Κέντρο Τουριστικής Οικονομίας της Πολιτείας του Σάο Πάολο στη Βραζιλία και το Biscay Tourism Intelligence System στην Ισπανία έγιναν δεκτά επίσημα ως νέα μέλη του Δικτύου. Και οι δύο προορισμοί έχουν βασίσει τη δέσμευσή τους για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε συμμετοχικές προσεγγίσεις, στη δημιουργία στοιχείων και στη διαφάνεια, και οι τρεις σημαντικές προϋποθέσεις για την ένταξη.          Τέλος στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των πέντε μελών που εντάχθηκαν το 2021: Μαγιόρκα, Βαρκελώνη και Μάλαγα από την Ισπανία, το Yukon από τον Καναδά και την Μπογκοτά στην Κολομβία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω