Συναυλία για 2 πιάνα – 8 χέρια

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης», θα παρουσιαστεί μια συναυλία για 2 πιάνα – 8 χέρια από το «Tetrachord Piano Ensemble» στο Ενετικό φρούριο Φιρκά στα Χανιά. Η ώρα έναρξης είναι 9 το βράδυ και η είσοδος ελεύθερη στους πολίτες.
            Θα δούμε ότι τέσσερις πιανίστες σε δύο πιάνα μπορούν να δημιουργήσουν ήχους ορχηστρικών διαστάσεων. Η σονάτα του Σμέτανα είναι ένα από τα ελάχιστα πρωτότυπα ρομαντικά έργα για αυτόν το συνδυασμό. Ο Νεοζηλανδός Πολ Σάρσιτς και ο Πολωνός Μάρεκ Πασιέτσνι πειραματίζονται με περίπλοκα ρυθμικά σχήματα,  αξιοποιούν όλα τα πλήκτρα του πιάνου καθώς και ηχοχρώματα που δημιουργούν οι ερμηνευτές στο εσωτερικό του οργάνου. Ο Ρώσος Ρόζενμπλατ και ο Αμερικανός Ουίλμπεργκ εμπνέονται από γνωστές ιαπωνικές μελωδίες («Red Dragonfly», «Song of the Seashore» και «Sakura») και από την όπερα Κάρμεν αντίστοιχα και δημιουργούν συνθέσεις-«φαντασίες» γεμάτες χιούμορ, θεατρικότητα, δεξιοτεχνία και αντιθέσεις. Φαντασία είναι και η 1η Σουίτα του Ραχμάνινοφ, αφιερωμένη στον Τσαικόφσκι, την οποία ο συνθέτης εμπνεύστηκε από τέσσερα ρωσικά ποιήματα.  
Tetrachord Piano Ensemble:   
Μιχάλης Αγγελάκης, Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος, Νίκος Σταυλάς.
Το Tetrachord  Piano Ensemble έχει εμφανιστεί σε αίθουσες του Λονδίνου, όπως το St. John’s Smith Square, Emma Cons Hall, Holst Room, στο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει  ηχογραφήσει για το πρόγραμμα In Tune στο BBC.
Πρόγραμμα
Bedrich Smetana, Sonata in E minor for 2 pianos, 8 hands
Paul Sarcich, Όthisis for 2 pianos, 8 hands
Marek Pasieczny, Polish Suite for 2 pianos, 8 hands  
III. Berceuse
VI. Mazurka
Alexander Rosenblatt, Fantasy on Japanese Themes
Διάλειμμα
Rachmaninoff, Suite no.1, op.5 (Fantaisie-tableaux) for 2 pianos
I. Barcarolle
II. La nuit… l’amour
III. Les larmes
IV. Pâques
Mark Wilberg, Fantasy on themes from Bizet’s Carmen for 2 pianos, 8 hands

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω