Ροή Ειδήσεων

Συνεργασία Κρήτης – Ιταλίας

Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κυρία Patrizia Falcinelli επισκέφθηκε την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και η Ιταλίδα Πρέσβης συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των εξαγωγών τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων στην Ιταλία, του τουρισμού αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για ιταλικές επενδύσεις στο νησί μας. Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας Κρήτης και Ιταλίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού της οικονομίας-εμπορίου, των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, αλλά και στο τομέα της πολιτικής προστασίας.
Η κυρία Falcinelli ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την υποδοχή και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, η Πρέσβης ανέφερε ότι Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ευρεία Σύνοδος για το θέμα.
Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο Πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας Tutino Alessandro, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στη Κρήτη Paolo Bartolozzi, o στρατιωτικός ακόλουθος Moioli Efrem.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω