Ροή Ειδήσεων

Σχέδιο ανάκαμψης εμπορικής αγοράς

Η Ανάκαμψη της Εμπορικής Αγοράς των Χανίων οφείλει να βασιστεί σε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο με στρατηγικό επίκεντρο την Καινοτομία, τη Λειτουργικότητα και την Αποτελεσματικότητα, τονίζει η «Σύνθεση Ανάκαμψης», του Επιμελητηρίου Χανίων.
Ακόμη επισημαίνει ότι «Ο Εμπορικός μας Σύλλογος, παράλληλα με τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη με άμεσες παρεμβάσεις στη σκληρή καθημερινότητα κάθε συναδέλφου, οφείλει να διεκδικήσει δυναμικά από την Ελληνική πολιτεία επαρκή μέτρα ανακούφισης του βαριά «πληγωμένου» εμπορικού κόσμου από τις ισοπεδωτικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Προτεραιότητές μας:
1. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιβράβευσης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις των Χανίων με σκοπό την τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω της χρήσης ειδικής πλατφόρμας τεχνολογίας και εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Έξυπνος μηχανισμός μέσω του οποίου οι τοπικοί καταναλωτές μαζί με επισκέπτες των Χανίων  θα αποκτήσουν την ευκαιρία να επιβραβεύονται για τις αγορές τους στις τοπικές μας επιχειρήσεις.
2. Η διεκδίκηση της διαγραφής του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε προς το Δημόσιο εις βάρος των πληττόμενων επιχειρήσεων εξαιτίας του Covid-19, σε συνδυασμό με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση.
3. Η επιδίωξη πλέγματος ελάφρυνσης του δυσβάσταχτου φορολογικού και εργοδοτικού βάρους των επιχειρήσεων μέσω οριστικής κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, μείωσης του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.
4. Η  διεκδίκηση σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων απαλλαγμένου από γραφειοκρατικό κόστος, σε συνδυασμό με κατάργηση του θεσμού των αγορών καταναλωτών, καθώς και του προαιρετικά διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων έως τις 22:30 καθώς στην πράξη δεν εφαρμόζεται από την Αγορά.
5. Η θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε ανοιχτό, διαφανή και συμμετοχικό οργανισμό, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων δυνατοτήτων. Αναγκαία η δημιουργία σταθερού δίαυλου  συνεργασίας με όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς για την επίλυση ειδικών – τεχνικών θεμάτων της Αγοράς.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω