Ροή Ειδήσεων

Σχέδιο νόμου τουριστικών πλοίων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18:00.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, λαμβάνει υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, ώστε, πλέον, οι κανόνες δικαίου να είναι λειτουργικοί και εύληπτοι. H θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου, απλοποιημένου και σαφούς πλαισίου δραστηριοποίησης των σκαφών αναψυχής στη χώρα μας, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που δημιουργεί το διεθνές περιβάλλον στον θαλάσσιο τουρισμό, εστιάζει:
• Στην αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος, μέσω του νέου εκσυγχρονισμένου πλαισίου.
• Στη συγκέντρωση σε ένα νομοθέτημα του θεσμικού πλαισίου της δραστηριότητας, της σύστασης και λειτουργίας των ειδικών εταιρικών μορφών πλοίων αναψυχής.
• Στην απελευθέρωση της δραστηριοποίησης επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στη χώρα, όπως την άρση του υφιστάμενου «οιονεί καμποτάζ» (cabotage) που επήλθε με το άρθρο 136 του ν. 4504/2017 (Α΄ 184).
• Στη θέσπιση διαδικασιών υλοποιούμενων μέσω ψηφιακών εφαρμογών –διασυνδεόμενων με υφιστάμενα μητρώα και εφαρμογές, που θα συμβάλλουν στη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους, μέσω της απλούστευσης και της, σταδιακά, πλήρους ψηφιοποίησης.
• Στη δημιουργία ενός συνόλου προβλέψεων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας βοηθητικού προσωπικού, που απασχολείται σε μη ναυτικές ειδικότητες, καθώς και προϋποθέσεων αύξησης της απασχόλησης Ελλήνων & Ευρωπαίων ναυτικών.
Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω