Ροή Ειδήσεων

Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης

Νέο κύκλο μαθημάτων εγκαινιάζει η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέχοντας σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.
          Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 μήνες κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν στην τέχνη της αρτοποίησης και θα  προετοιμαστούν για την εξέταση που θα τους επιτρέψει να λάβουν πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με 9 μονάδες ECVET.
          Στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα της Σχολής οι συμμετέχοντες των ολιγομελών τμημάτων θα μάθουν νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on) προετοιμασίας, ζυμώματος και ψησίματος και διακόσμησης ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν γνώσεις οικονομικής διαχείρισης και κοστολόγησης, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συστημάτων HACCP/ISO, Κρητικής Γαστρονομίας κ.λπ.
          Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) και την αγαστή υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου σε συνέχεια των προγραμμάτων γερμανικής αρτοποιίας και γαλλικής ζαχαροπλαστικής που υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια.
          Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια νέοι που επιδιώκουν επαγγελματική εξέλιξη στην τέχνη της Αρτοποιίας και να λάβουν επιπλέον κατάρτιση όσοι εργάζονται ήδη στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσα  από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ώστε να αποκτήσουν ουσιώδεις γνώσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησή τους.
            Εκπαιδευτικές ενότητες:
• Αρτοποιία (θεωρία και πρακτική)1. Συνεχής πρακτική αρτοποίηση με άμεση (hands on) συμμετοχή των καταρτιζόμενων στη διαδικασία.
2. Η Ελληνική νομοθεσία άρτου.3. Σύστημα αποθήκευσης πρώτων υλών και μηχανήματα αρτοποιίας.4. Το αλεύρι, η μαγιά, το αλάτι, το νερό, οι γλυκαντικές ύλες και οι λιπαρές ουσίες.5. Η χρήση των γαλακτοκομικών και των ξηρών καρπών στην αρτοποίηση.6. Οι διογκωτικές ουσίες: Προζύμια.
• Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, HACCP/ISO.
• Πίτσα και σνάκς.
• Ζαχαροπλαστική.
• Κοστολόγηση και προϋπολογισμοί.
• Ψωμιά εστιατορίου και διακόσμηση.
• Κρητική γαστρονομία, Κρητική διατροφή και ψωμί σε σχέση με τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις.  
            Βασικοί εισηγητές:  
• Νικόλαος Κριτσωτάκης, Bakery Chef (πρακτική).
• Διαμαντής Παπαπαναγής, Τεχνολόγος Τροφίμων, R&D ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (θεωρία).
• Γεώργιος Απλαδάς (Λέκτορας Υπηρεσιών Τουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου).
• Νικόλαος Ψιλάκης (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας).
• Νίκος Χατζηανέστης (Certified Executive Chef).
• Νίκος Θωμάς (FnB Manager Master Chef και ιδιοκτήτης Εστιατορίου).
• Κώστας Κουμάκης (Ζαχαροπλάστης).
• Giorgio Manganiello (Executive Pizza Chef).
• Χάρης Παπαλίτσας (Artisan Baker).
• Ιωάννης Παπαδημητρίου (Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων).
• Γρηγόρης Κοκολάκης (Οικονομολόγος).

Χαιρετισμοί – Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω