Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 40 δευτ.]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας «EIT Summit 2024» στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Την έναρξη της Συνόδου κήρυξαν ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΙΤ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
          Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΤ, δήλωσε: «Τα Βραβεία του ΕΙΤ επιβραβεύουν τους κορυφαίους της καινοτομίας και επιχειρηματίες που αναδύονται από το οικοσύστημα του EIT, αναδεικνύοντας τις τελευταίες τάσεις τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ευρώπη. Θέλω να συγχαρώ όλους τους φετινούς νικητές και υποψηφίους για τα επιτεύγματά τους στην ανάπτυξη προηγμένων λύσεων που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, σε ολόκληρη την ήπειρό μας και όχι μόνο. Οι νικητές των Βραβείων EIT 2024 αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα όσων μπορούν να επιτευχθούν μέσα στο εξαιρετικό οικοσύστημα καινοτομίας που έχουμε δημιουργήσει από το 2008 – καθώς και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί καινοτομία στους τομείς που τη χρειάζονται περισσότερο».
          Για 10η φορά φέτος το ΕΙΤ απένειμε βραβεία σε κορυφαίες καινοτομίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στους τομείς του κλίματος, της ενέργειας, της ψηφιοποίησης, των τροφίμων, της υγείας, της μεταποίησης, των πρώτων υλών και της κινητικότητας, τα οποία ανακοινώθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του EIT στις Βρυξέλλες. Είκοσι εξαιρετικοί υποψήφιοι από 15 ευρωπαϊκές χώρες προτάθηκαν για τα Βραβεία EIT 2024, αφού διαγωνίστηκαν σε έναν διαδικτυακό ημιτελικό στις 14 Φεβρουαρίου 2024, από τον οποίο εννέα φιναλίστ προκρίθηκαν στη δημόσια τελετή βράβευσης.
          Η Σύνοδος Κορυφής του EIT, προσέλκυσε σχεδόν 800 συμμετέχοντες, από τη σφαίρα της πολιτικής, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι από τη βιομηχανία, την πολιτική, καθώς και από ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς.
          Η φετινή εκδήλωση έφερε στο φως νέες συνεργασίες που θα ενισχύσουν τον αντίκτυπο του οικοσυστήματος του ΕΙΤ που διαθέτει πλέον εξαιρετική ικανότητα να οδηγεί σε συστημικές αλλαγές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη της European Solar Academy που θα υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές τεχνολογίες στον τομέα των φωτοβολταϊκών, και ΜμΕ που εστιάζουν στην κατάρτιση και την επανεκπαίδευση των εργαζομένων.
          Το Ινστιτούτο αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης με περισσότερους από 2.400 συνεργάτες από κορυφαίους επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς σε πάνω από 50 κόμβους καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη.
          Το Οικοσύστημα του ΕΙΤ έχει τροφοδοτήσει περισσότερες από 7.800 νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κλίμακας, που έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 2.110 νέα προϊόντα και υπηρεσίες και έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 7,3 δισ. €. Περισσότεροι από 5.700 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει από μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα του ΕΙΤ και πάνω από 100.000 έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης του ΕΙΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω