Τέλος τα sms μετακινήσεων

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, η κυβέρνηση αποφάσισε τις μετακινήσεις χωρίς την χρήση sms όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 12.30 το βράδυ.
Επίσης  το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τ.μ., χωρίς click in a shop ή click away.
Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρώ,ν είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών. Ειδικότερα η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του test.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω