Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 37 δευτ.]

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση ενεργοποιείται προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη για την αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ) σε 61,5 εκατ. ευρώ.
          Οι ωφελούμενοι του ΤαΜιΔΑΕ είναι επαγγελματίες αγρότες, νομικά πρόσωπα με κύρια δραστηριότητα την γεωργία, νέοι γεωργοί, αναγνωρισμένα συλλογικά σχήματα αγροτών και μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με τελικό προϊόν γεωργικό. Το Ταμείο παρέχει δάνεια από 3.000 € έως 25.000 € με χρόνο αποπληρωμής από 2 έως 5 έτη, ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο ο χρόνος αποπληρωμής να επιμηκυνθεί. Σε κάθε δάνειο το 50% χορηγείται από το ΠΑΑ μέσω του Ταμείου και είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Επιπλέον, το ΠΑΑ μέσω του Ταμείου παρέχει επιδότηση επιτοκίου διάρκειας δύο ετών για το τμήμα του δανείου που παρέχεται από τις τράπεζες. Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι να έχουν μηδενικό επιτόκιο για τα δυο πρώτα χρόνια αποπληρωμής του δανείου τους και για το υπόλοιπο διάστημα να έχουν επιτόκιο μόνο για το 50% του συνολικού τους δανείου, δηλαδή για εκείνο το μέρος του στο οποίο συμμετέχει η τράπεζα.
          Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε σημαντική αύξηση ύψους 186,05% του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την έμπρακτη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας προς τον πρωτογενή τομέα  και την πρόθεσή της να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια ακόμη φορά, στηρίζει με έργα και όχι με λόγια τους αγρότες μας αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου. Συνεχίζουμε δυναμικά στο πλευρό τους».
          Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Η απόφαση για αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας κατά 40 εκατ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί στις πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κρίσιμους κλάδους για την εθνική οικονομία, όπως ο πρωτογενής τομέας. Καθώς και στην έμπρακτη αρωγή που από την πρώτη στιγμή παρείχαμε στους πληγέντες από τις πρωτόγνωρες καταστροφές και τις συνέπειες της Κλιματικής κρίσης. 
          Πρωτοβουλίες όπως η αύξηση των πόρων του ΤαΜιΔΑΕ, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να κάνουμε πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε. Με στόχο όχι μόνο κανείς να μη μείνει πίσω, αλλά οι αγρότισσες και οι αγρότες μας, οι νέες και οι νέοι, να μείνουν στο τόπο τους, να επενδύσουν σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον και να δουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω