Ταξιδιωτικό βαρόμετρο εμπιστοσύνης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Η επιστροφή της τουριστικής έκθεσης ITB Berlin, θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού – UNWTO, ως απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στα ταξίδια ως «το απόλυτο βαρόμετρο εμπιστοσύνης».
          Η ITB Berlin είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τουρισμού και ταξιδιών στον κόσμο. Η εκδήλωση αυτής της εβδομάδας ήταν η πρώτη αυτοπροσώπως ITB για τέσσερα χρόνια και έρχεται καθώς η ανάκαμψη του κλάδου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Σύμφωνα με τον UNWTO, ο διεθνής τουρισμός θα μπορούσε να φτάσει το 80 έως 95% των αριθμών πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του έτους, με 70 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις να καταγράφονται μόνο τον Ιανουάριο (υπερδιπλάσιος αριθμός από τον Ιανουάριο του 2022).
          Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili προσκλήθηκε να ανοίξει επίσημα την εκδήλωση, μαζί με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας Robert Habeck, τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Garibashvili, τη Δήμαρχο του Βερολίνου Franziska Giffey και ηγέτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
          Στο Βερολίνο, ο UNWTO ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία που θα βοηθήσει τον Οργανισμό να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία για την προώθηση της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης στον τουρισμό.
          Παράλληλα, ο UNWTO υπέγραψε επίσης μια νέα συμφωνία με το Business School του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης για να συνεργαστεί για τη δημιουργία ενός νέου πτυχίου Bachelor of Science στον Διεθνή Αειφόρο Τουρισμό.
          Στο πλαίσιο της ITB Berlin, ο UNWTO δημοσίευσε μια νέα έκθεση που υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο παγκόσμιος τουρισμός στη μέτρηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η «Δράση για το κλίμα στον Τουρισμό» αναπτύχθηκε από τον UNWTO με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC). Οι συστάσεις θα συμβάλουν στη διασφάλιση πιο αξιόπιστων μετρήσεων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Γλασκώβης για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό.
          Τέλος, για να προωθηθεί περαιτέρω η διαφοροποίηση του κλάδου και η ανάπτυξη περιοχών που μπορούν να αποφέρουν νέα οφέλη, μια ειδική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του UNWTO με θέμα «Σύνδεση του αθλητικού τουρισμού με την υγεία» πραγματοποιήθηκε στο ITB ενόψει του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Ζαντάρ της Κροατίας, στις 26 και 27 Απριλίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω