Ταυτότητα Τουριστικού Προορισμού

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 38 δευτ.]

Οι γεύσεις και τα αρώματα του Ηρακλείου αποτελούν έναν ουσιώδη λόγο για να επισκεφτεί κανείς την πόλη μας και τις 365 ημέρες του χρόνου, υπογράμμισε στο Κρητών Επιχειρείν η κυρία Μαρία Χαλβατζή – Αντωνακάκη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Μιχάλη Καραμαλάκη «Ηράκλειο η πόλη μας». Στην συζήτησή μας ανέφερε ότι «Η γαστρονομική μας παράδοση, συνδυαστικά και με την πλούσια ιστορία, το Ηράκλειο προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες μας, να γευτούν τα αυθεντικά κρητικά πιάτα, να απολαύσουν την παραδοσιακή μουσική και να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό.
Είναι αναγκαίο για την πόλη μας αλλά και δυνατόν να αποκτήσει Μοναδική Ταυτότητα Τουριστικού Προορισμού για όλο τον χρόνο.»

Ποιο το κριτήριο της συμμετοχής σας στον συνδυασμό «Ηράκλειο –  η πόλη μας» και η συμπόρευσή σας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μιχάλη Καραμαλάκη;
           
Το Ηράκλειο χρειάζεται ένα συνδυασμό που θα τολμήσει να συγκρουστεί. Να κάνει ακόμη και ρήξεις, αν αυτό είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Έναν Δήμαρχο με προσωπικότητα με εμπειρία διοίκησης. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης έχει αποδείξει τόσο στην Αστυνομία όσο και ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως πως είναι άνθρωπος που ήταν και είναι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη. Πορεύτηκε, και είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει να το κάνει με γνώμονα την ευθύνη και την προσφορά. Χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με έργο. Με συνεχή επαφή και συνεργασία με τους συμπολίτες μας. Αυτό ήταν κυρίαρχο κριτήριο για την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ηράκλειο η πόλη μας», με επικεφαλής τον Μιχάλη Καραμαλάκη. Κι αποδεικνύεται καθημερινά πως πρόκειται για ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο με ικανά άτομα που σκοπός τους είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας.

Ποια η συνεισφορά της γυναίκας στον επιχειρηματικό στίβο και η ενασχόλησή της με τα κοινά;
           
Τόσο επιχειρηματικά όσο και κοινωνικά οι γυναίκες έχουμε αποδείξει ότι συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία και είμαστε δημιουργικές και αποτελεσματικές σε αυτά που αναλαμβάνουμε.Γενικά, στις μέρες μας, ο ρόλος της γυναίκας είναι πολυσύνθετος και απαιτητικός, όμως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στην πολιτική όπου βλέπουμε να κατέχουν θέσεις εξουσίας και αναγνωρίζεται καθημερινά η συμβολή γυναικών που ξεχωρίζουν με την πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική τους δράση.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης και ποιος ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου;
           
Η εστίαση ως ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας μας, αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία καλείται ο Δήμος Ηρακλείου να συμβάλλει καθοριστικά για τη λύση τους. Αυτός υπήρξε ένας από τους κυρίαρχους λόγους που θέλησα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο, για να επισημάνω τα όσα βιώνουμε ως κλάδος και να διεκδικήσω την επίλυση τους, παράλληλα με δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας.

Ποια είναι η προσέγγισή σας στην προώθηση της Κρητικής γαστρονομικής κληρονομιάς μέσω του τουρισμού;
           
Μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές μας είναι και η γαστρονομική όπου με τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα μας και τις ιδιαίτερες γεύσεις μας μπορούμε να αναδείξουμε μέσω της τουριστικής προβολής του Δήμου σε όλο τον κόσμο. Γιατί είμαστε ένας ξεχωριστός προορισμός με ιστορία, μακραίωνο πολιτισμό και μια ξεχωριστή κουλτούρα στη γαστρονομία που έλκει τους επισκέπτες μας.

Ποιος είναι ο σημαντικότερος στόχος που θέλετε να επιτύχετε ως Δημοτική Σύμβουλος;
          Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στον πρώτο της βαθμό, δεν είναι απλά άρρηκτα δεμένη με την κοινωνία, είναι ταυτισμένη με την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Στόχος μου λοιπόν είναι να φτιάξουμε το Ηράκλειο, την πόλη μας, ως το Ηράκλειο που μας αξίζει.
Ένα Δήμο – Πρότυπο όπου θα είναι πόλος έλξης επισκεπτών και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ένας στόχος που πρέπει όλοι, από το μετερίζι του ο καθένας, να συμβάλλουμε δημιουργικά όχι με λόγια αλλά με έργα τόσο υποδομών όσο κ βελτίωσης της καθημερινότητας για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Αντωνακάκη είναι επιχειρηματίας δυναμική δραστήρια με πολλαπλές ιδιότητες και δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης ως επιχειρηματίας αλλά και εκλεγμένη ως Πρόεδρος Επισιτισμού και Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου εδώ και 6 χρόνια.
Έχει υπερασπιστεί τον θεσμικό της ρόλο με υπερβάλλον ζήλο διεκδικώντας καθημερινά τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις του κλάδου της αναζητώντας δραστικές και ουσιαστικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων που τον αφορούν.
Παράλληλα ασχολείται με τον συνδικαλισμό και είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) που εκπροσωπεί όλα τα επαγγελματικά σωματεία.
Επίσης έχει προσφέρει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο μέσω του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου γυναικών Καλλιπάτειρα Ηρακλείου που είναι Συντονίστρια, τόσο η ίδια όσο και τα μέλη της στηρίζοντας κοινωνικές και ευπαθείς ομάδες ενώ σε τοπικό επίπεδο έχει δημιουργήσει αθλητικές υποδομές σε παραμεθόριες περιοχές που έχουν ανάγκη για αθλητισμό προωθώντας το ευ αγωνίζεσθαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω