Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σ. Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Δάδα στον αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του «Πεκίνο 2022», Γιου Ζαϊκίνγκ, ο οποίος στη συνέχεια άναψε έναν κόκκινο φανό στα χρώματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022, που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.
Το Ιερό Φως του Ολυμπισμού έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Ολυμπιονίκης Εύη Μωραϊτίδου, η Κινέζα Ολυμπιονίκης Li Nina και τον βωμό άναψε η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Παρασκευή Λαδοπούλου.
Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΕΟΕ η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου ενώ το χορό των Ιερειών εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα. Τους ύμνους ερμήνευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ευθύνη της Τελετή είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ήταν ο Κώστας Πανταζής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω