Τεχνολογίες έξυπνης γεωργίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Το Κτήμα Φιλίππου, η εταιρία Cerca Trova Ltd και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων συμμετέχουν στο χρηματοδοτούμενο από το ERASMUS+ έργο TERRATECH, στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σχετικά με τις τεχνολογίες έξυπνης γεωργίας. Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 και ολοκληρώνεται φέτος τον Οκτώβριο. Οι συνεργαζόμενοι φορείς, που συμπεριλαμβάνουν πανεπιστήμια, εταιρείες και αγροτικούς συνεταιρισμούς, διοργάνωσαν ένα κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών 10 μηνών, συνέθεσαν την εκπαιδευτική αλληλουχία και δημιούργησαν το εκπαιδευτικό υλικό για μια σειρά μαθημάτων που επικεντρώνονται στις εφαρμογές τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή. Τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε πιλοτικά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με φοιτητές εγγεγραμμένους στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρεσεν στην Ουγγαρία.
            Μετά το πέρας των δύο εξαμήνων διδασκαλίας, οι φοιτητές επισκέφθηκαν τις εταιρίες AgriWatch και Agroop σε Ολλανδία και Πορτογαλία αντίστοιχα για δύο εβδομάδες και για αυτή και την επόμενη εβδομάδα επισκέπτονται των συνεταιρισμό CUMA στη Γαλλία και το Κτήμα Φιλίππου στην Κίσσαμο, στα πλαίσια της πρακτικής εξάσκησης του προγράμματος σπουδών. Κατά τη διαμονή τους στην Κίσσαμο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη λειτουργία συστημάτων καταγραφής πληροφοριών σχετικά με τον αγρό, μέσω αισθητήρων εδάφους και αέρος, και να καταγράψουν αυτά τα δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην διπλωματική τους εργασία.
            Το έργο TERRATECH αποτελεί μια πρόταση για μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της χρήσης τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή, το πρόγραμμα σπουδών του οποίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και να το προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Σκοπός του έργου μακροπρόθεσμα είναι να αυξηθεί το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό της Ευρώπης, με τεχνικές γνώσεις στα θέματα χρήσης αυτών των τεχνολογιών, ώστε να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν από τη σταδιακή υιοθέτηση των τεχνολογιών αυτών από τους παραγωγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω