Ροή Ειδήσεων

Τουρισμός Γαλάζιας Οικονομίας

Ως μέρος της ανάκαμψης, ο τουρισμός θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αναγέννηση των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων για ανθεκτικότητα, θέτοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο των προσπαθειών του παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO, επισημάνθηκε στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής One Ocean.
          Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γαλλική Προεδρία από κοινού με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) και με θέμα «Τουρισμός στη Γαλάζια Οικονομία». Συμμετείχαν εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου που τόνισαν πώς η εφαρμογή μιας γαλάζιας οικονομίας μπορεί να καταπολεμήσει τις απειλές της κλιματικής αλλαγής, της πλαστικής ρύπανσης και της υπερβολικής εκμετάλλευσης των πόρων. Ταυτόχρονα, το πάνελ, που εκπροσωπεί την Κολομβία, την Κένυα, τις Σεϋχέλλες και το Παλάου, κατέστησε σαφές πώς η μεγαλύτερη εστίαση στη βιωσιμότητα μπορεί να βοηθήσει στην παροχή πιο ανταγωνιστικών και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικών δραστηριοτήτων.
          Επί του παρόντος, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 40% της γαλάζιας οικονομίας – ως το μεγαλύτερο μερίδιο στην αξία των εξαγωγών σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Η επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού και η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για τον κλάδο να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των παράκτιων και θαλάσσιων προορισμών προς πιο βιώσιμα και ανθεκτικά μοντέλα που στηρίζονται στην προστασία των ωκεανών και στην υπεύθυνη χρήση.
          Εταιρικοί ηγέτες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις Accor, ClubMed, Costa Cruises, Iberostar Group, PONANT, TUI Group και την Blue Climate Initiative ενώθηκαν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στο κάλεσμα να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία των ωκεανών και ανέλαβαν τολμηρές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης μέσω πρακτικών λύσεων σύμφωνα με το πλαίσιο που προτείνει η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Πλαστικών Τουρισμού που υποστηρίζει τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία των πλαστικών, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω