Ροή Ειδήσεων

Τουρισμός Ελλάδας – Γαλλίας

Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, στο επιχειρηματικό-επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Παρισιού και η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο έλαβε χώρα στο Παρίσι.
          Την σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας και της συνεργασίας τους στο πεδίο του τουρισμού επεσήμανε η Υφυπουργός, τονίζοντας πως την τελευταία τριετία οι δύο χώρες έχουν βρεθεί πιο κοντά παρά ποτέ. Η κυρία Ζαχαράκη κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στους αριθμούς των Γάλλων ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αλλά και των εσόδων που εισέφεραν για τον ελληνικό τουρισμό, τα οποία υπερέβησαν ακόμη και τα μεγέθη του 2019 – χρονιάς ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.  
          Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Υφυπουργός «Το 2022 υπήρξε μία πολύ καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα, με τα έσοδα των πρώτων 9 μηνών να αγγίζουν ήδη τα 15,7 δις. Ευρώ. Η Γαλλία υπήρξε από τις χώρες που έδωσε στον ελληνικό τουρισμό την ισχυρότερη ψήφο εμπιστοσύνης φέτος, με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες να ανακοινώνουν ήδη από τις αρχές του 2022 σημαντική αύξηση των θέσεων προς ελληνικούς προορισμούς. Η γαλλική παρουσία στην Ελλάδα φέτος υπήρξε, ίσως, η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, με τους Γάλλους ταξιδιώτες να ξεπερνούν σε αριθμό αλλά και μέση δαπάνη ακόμη και τα μεγέθη του 2019, ώστε τα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό κατά το πρώτο 9μηνο να είναι άνω των 1,2 δις. Ευρώ φέτος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω