Τουριστικές επενδύσεις στην Αλβανία

[χρόνος ανάγνωσης 57 δευτερόλεπτα]

Στην Αλβανία επικεντρώθηκε το συνέδριο «Τουριστικές επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη», που διοργανώθηκε από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, πραγματοποιήθηκε με τον Τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών, 8 και 9 Απριλίου 2024.
          Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Τουρισμός του ΟΗΕ παρουσίασε τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές της σειράς «Tourism Doing Business in Albania», με μια νέα έκδοση που επικεντρώνεται στην Αλβανία. Οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν στους πιθανούς επενδυτές μια επισκόπηση του επιχειρηματικού τοπίου της Αλβανίας, της οικονομικής ανθεκτικότητας και των δυνατοτήτων ανάπτυξής της. Συμμετείχαν εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου περιελάμβαναν επενδυτές από τον κλάδο της φιλοξενίας, των αερομεταφορών και των ακινήτων, μαζί με ενδιαφερόμενους φορείς του ιδιωτικού τομέα και διάφορους επικεφαλής διαφόρων διεθνών οργανισμών. 
          Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του ΟΗΕ Zurab Pololikashvili δήλωσε: «Η Αλβανία παρουσιάζει πολύπλευρες επενδυτικές ευκαιρίες στον τουριστικό της τομέα. Με τη στρατηγική γεωγραφική της θέση, τις αναπτυσσόμενες υποδομές και μια κυβέρνηση αφοσιωμένη στην ενίσχυση των άμεσων ξένων επενδύσεων, η Αλβανία αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό για επενδυτές. Αυτοί οι παράγοντες ήταν καθοριστικοί για την ανάπτυξη και τη συνεχή ανάπτυξη της Αλβανίας». 
            Η Natalia Bayona, Εκτελεστική Διευθύντρια Τουρισμού του ΟΗΕ, ανέφερε: «Ο τουριστικός τομέας στην Αλβανία αποτελεί ένα δυναμικό και πολλά υποσχόμενο τοπίο, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μείγμα φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικού πλούτου και στρατηγικών πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν την τροχιά του προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία. Με μια άνοδο των ανακοινώσεων άμεσων ξένων επενδύσεων σε Greenfield, συνολικού ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ εντός του τουριστικού cluster, η Αλβανία εδραιώνει τη θέση της ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, προαναγγέλλοντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω