Ροή Ειδήσεων

Τουριστική σύνοδος Νοτιοανατολικής Ευρώπης

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Pololikashvili, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO, φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα Τίρανα της Αλβανίας, στην διάρκεια τριήμερου φόρουμ, από 2 έως 5 Απριλίου 2023.
          Οι υπουργοί από οκτώ χώρες Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία, διερεύνησαν ευκαιρίες για μεγαλύτερη συνεργασία σε έργα στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στα σχέδια για τη διεξαγωγή ετήσιων συναντήσεων Υπουργών και Υφυπουργών για την επίτευξη καλύτερης περιφερειακής συνεργασίας για τον τουρισμό στην περιοχή. 
          Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε σε δύο προτεραιότητες, δηλαδή τους ανθρώπους και τις επενδύσεις, γιατί χωρίς τους σωστούς ανθρώπους ή τις κατάλληλες επενδύσεις, τα σχέδιά μας για έναν μετασχηματισμένο τουρισμό δεν θα απογειωθούν.»
          Επίσης ο κ. Pololikashvili συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς για να συζητήσουν τον ρόλο του τουρισμού στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για την στροφή του τουρισμού προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω