Ροή Ειδήσεων

Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Θερμά χειροκροτήθηκε από θεσμικούς εκπροσώπους και περισσότερους από 1.500 πολίτες η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, στην μεγάλη συναυλία που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου. Η Μαρία Φαραντούρη σε γιορταστική ατμόσφαιρα στον ιστορικό χώρο εντυπωσίασε όλους και μαζί της χειροκροτήθηκαν ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Βασίλης Γιδάσκης. Η συναυλία που είχε ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου και τον σύλλογο φίλων του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας.
          Της συναυλίας προηγήθηκαν στο παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας τα εγκαίνια της έκθεσης «Στόλα – Ένδυμα ψυχής» του Βαγγέλη Κύρη  Καλλιτέχνη  Φωτογράφου και του Ανατόλι Γκεοργκίεφ που κέντησε τις τυπωμένες σε ύφασμα φωτογραφίες, ενώ το διπλό γεγονός των εγκαινίων της έκθεσης και της συναυλίας είχε ενταχθεί στον εορτασμό των 6 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου στην Αρχαία Ελεύθερνα.
          Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης ήταν «Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα», όπου η Μαρία Φαραντούρη και όλοι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν ένα απάνθισµα του ελληνικού ποιητικού λόγου, μελοποιημένο από τους μεγαλύτερους συνθέτες. Απέδωσαν έργα βασισμένα σε ποίηση από τις αρχαίες ποιήτριες όπως η Σαπφώ και φθάνοντας στο σήμερα με Μίκη Θεοδωράκη Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο.
          Στην συναυλία στην Ελεύθερνα παράλληλα με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δ. Καταλειφό και Β. Γισδάκη, συμμετείχαν οι μουσικοί: Αχιλλέας  Γουάστωρ |πιάνο! David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο! Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & µαντολίνο! Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο! Τεό Λαζάρου |κοντραμπάσο.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω