Τροποποίηση όρων παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 40 δευτ.]

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Εσωτερικών και τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Αίτημα τροποποίησης του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 (ΦΕΚ 1432/Β.10.3.2023) Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας».
Αναλυτικά ολόκληρη η Επιστολή:

Αρ. Πρωτ. 1150                                                                            Χανιά, 14/03/2024

Προς:

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

κ. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Εσωτερικών

κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: Αίτημα τροποποίησης του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 (ΦΕΚ 1432/Β.10.3.2023) Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Αξιότιμη/ -ε κ. Υπουργέ,

Έχω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, σε συνέχεια της πρόσφατης συνεδρίασης (Καλύβες, 12/03/2024) των τοπικών φορέων της Επιχειρηματικότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων, οι οποίοι ομόφωνα με εξουσιοδότησαν (βλέπε επισυναπτόμενο ψήφισμα), με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου Χανίων, να σας μεταφέρω την ομόφωνη πρότασή μας σχετικά με την άμεση ανάγκη τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 (ΦΕΚ 1432/Β.10.3.2023) Κοινής Υπουργικής σας Απόφασης που αφορά τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και ειδικότερα του άρθρου 7 αυτής.

Σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για την εθνική Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, οι τοπικοί φορείς των Χανίων πιστεύουμε ότι δεν είναι βιώσιμη – ούτε δίκαιη, η πρόβλεψη του συγκεκριμένου άρθρου (7) ότι το αντάλλαγμα χρήσεως καταβάλλεται, όσον αφορά την πρώτη δόση έως τις 31/3 και όσον αφορά το υπόλοιπο ποσόν έως 31/5, σε χρονική περίοδο δηλαδή, που οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται οικονομικά τις παραλίες δεν έχουν καν ξεκινήσει τη λειτουργία τους και για τον λόγο αυτό αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω οικονομική τους υποχρέωση.

Κατόπιν διεξοδικής και συναινετικής συζήτησης, κατά την οποία εκφράσθηκε η αγανάκτηση των επαγγελματιών του κλάδου και η αδυναμία τους να καταβάλλουν το μίσθωμα της παραλίας πολύ πριν εισπράξουν, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια και την υπέρογκη δαπάνη που καλούνται να καταβάλλουν στα αυξημένα λειτουργικά κόστη, αποφασίσαμε ομόφωνα να προτείνουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., ώστε οι καταβολές του ανταλλάγματος για τη χρήση των παραλιών να ξεκινούν από μήνα Ιούνιο και μετά να εξοφλούνται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Με τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με την αναγκαία ευαισθησία και αποτελεσματικότητα το δίκαιο αίτημά μας, βρισκόμαστε -όπως πάντοτε- στη διάθεσή σας για περαιτέρω διάλογο και συνεργασία, ώστε να εξευρεθεί άμεση λύση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω