Ροή Ειδήσεων

Υπεράκτια αιολικά πάρκα

Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, στο Άμπου Ντάμπι, εκπρόσωποι της MORE (Motor Oil Renewable Energy) υπέγραψαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας (MoU) με τις εταιρείες Masdar και ADNOC αντίστοιχα. Και οι δύο συνέργειες στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας και ανάπτυξης σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην Ελλάδα.
          Η Masdar είναι σημαντικός διαχειριστής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έργων δικτύων και παροχής ενέργειας και η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο.
          Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Masdar και MORE έχει στόχευση νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της αποθήκευσής της. Η συνέργεια περιλαμβάνει δυνητικά και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.
          Η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) και η MORE επιθυμούν να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας στον αναπτυσσόμενο τερματικό σταθμό FSRU της Dioriga Gas στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων καθώς και στην προμήθεια LNG στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω