Ροή Ειδήσεων

Φεστιβάλ Γης- Άνθρωποι και Προϊόντα

Στη Δυτική Τάφρο των Ενετικών οχυρώσεων της πόλης των Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων άνοιξε τις «πύλες» του καινοτόμου θεσμού «Φεστιβάλ Γης- Άνθρωποι και Προϊόντα», το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουλίου.
          Με κεντρικό μήνυμα «Χανιά-τόπος να ‘ρθεις, τρόπος να ζεις» το Φεστιβάλ Γης συνένωσε 60 συμμετοχές Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Επιχειρήσεων, Παραγωγών και Πολιτιστικών σχημάτων σε μια πολυδιάστατη εμπειρία για επισκέπτες από κάθε ηλικία και κάθε χώρα μέσω βιωματικής εμπειρίας με τον εξαιρετικό Διατροφικό και Πολιτιστικό πλούτο των Χανίων.
          Στην εκδήλωση έναρξης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων, τόνισε: «Σε μια έντονα ταραγμένη περίοδο για τον παγκόσμιο Αγροδιατροφικό τομέα & την Επισιτιστική εφοδιαστική αλυσίδα, το Επιμελητήριο Χανίων εγκαινιάζει μια ακόμα στρατηγική πρωτοβουλία Ανάπτυξης. Με επίκεντρο την ιστορική πόλη μας, στην καρδιά του ελκυστικού Χανιώτικου καλοκαιριού, εκσυγχρονίζουμε και διευρύνουμε, μετά από μερικές δεκαετίες, τη «γερασμένη» διοργάνωση του «Αγροτικού Αυγούστου».
          Σήμερα, με το «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα», πραγματοποιούμε όλοι μαζί, με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους των Χανίων, ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Επιλέξαμε προσεκτικά την αναπλασμένη Δυτική Τάφρο των Ενετικών Οχυρώσεων, έναν χώρο μοναδικής αισθητικής και πολιτισμού, αντάξιο της υψηλής διατροφικής παράδοσης της Κρήτης. Εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για την επιχειρηματική μας κοινότητα για να ενεργοποιήσουμε δυναμικά έναν ακόμα καταξιωμένο και αποδοτικό θεσμό πολυδιάστατης προβολής της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των Ανθρώπων και των Επιχειρήσεών της.
            «ΧΑΝΙΑ: Τόπος να ‘ρθεις. Τρόπος να ζεις».
Αποτελεί χρέος της Επιμελητηρίου Χανίων – ιστορικό και αναπτυξιακό – να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά το στρατηγικό μας μήνυμα προς τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες των Χανίων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη:
          Η Μινωική γευστική πρόταση υπερέχει γιατί «πηγάζει» από έναν μοναδικό πολιτισμό ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της ευλογημένης Κρητικής Γης. Η Κρητική Διατροφή όχι μόνο επιβίωσε, χωρίς δυσκολία, των ραγδαίων διατροφικών μεταβολών της Ανθρωπότητας, αλλά σήμερα επικρατεί σαρωτικά στην επιστημονική έρευνα και συνεπώς στην επιδίωξη του σύγχρονου Καταναλωτή για ευζωία και ισορροπημένη ποιότητα ζωής.
          Το Επιμελητήριο Χανίων έχει ως στρατηγική επιδίωξη την έμπρακτη ανακούφιση της Επιχειρηματικότητας στις διαρκείς πιέσεις που υπομένουν τα τελευταία χρόνια τα μέλη μας από τις πρωτοφανείς κρίσεις στην Οικονομία. Στο «Φεστιβάλ Γης» δώσαμε προτεραιότητα στην προσφορά ιδιαίτερα προσιτών, ακόμα και μηδενικού κόστους, πακέτων συμμέτοχής προνομιακά για τις επιχειρήσεις των Χανίων. Επιπλέον, τις ενισχύουμε ακόμα περισσότερο, καθώς με τη συμμετοχή τους στην πρώτη χρονιά του καινοτόμου «Φεστιβάλ Γης», έχουν ήδη εξασφαλίσει αυτόματα πρόσθετα προνόμια και στην παρουσία τους στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
          Σήμερα, για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά από το «Φεστιβάλ Γης», οι Χανιώτες επιχειρηματίες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η δική μας ενότητα, σε συνδυασμό με σχέδιο και σκληρή δουλειά, και σε διαρκή συνεργασία με το σύνολο των θεσμικών φορέων του τόπου μας, είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος για την Ανάκαμψη και το Μέλλον μας».

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω