Φεστιβάλ Ρομποτικής «Μικρών Μηχανικών»

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, το 1ο Παγκρήτιο MRC JUNIOR FESTIVAL. Το Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής φιλοξενήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών και αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O., με τον Δήμο Φαιστού και την Περιφέρεια Κρήτης.
Στην μεγάλη αυτή γιορτή συμμετείχαν 63 ομάδες με 274 «μικρούς μηχανικούς» ηλικίας από 4 έως 9 ετών από όλη την Κρήτη, οι οποίοι δημιούργησαν αθλητές-ρομπότ, συναρμολογώντας και συγχρονίζοντας με τέλειο τρόπο μηχανισμούς, εγκεφάλους, κινητήρες, πλακέτες, και αισθητήρες, προγραμματίζοντας μέσα από μια σειρά ακολουθίας εντολών, την τελική ρομποτική κατασκευή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το άθλημα της επιλογής τους!
            Οι μικροί ρομποτιστές διαγωνίστηκαν στο ποδόσφαιρο, στην πάλη, στο ράλλυ, στη σκοποβολή αλλά και στην κατηγορία έκθεση όπου παρουσίασαν τις δικές τους μοναδικές εφευρέσεις. Μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο τα παιδιά διαγωνίστηκαν, χόρεψαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η βιωματική μάθηση είναι το μέλλον στην εκπαίδευση.
            Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν τα παιδιά ο π. Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Φαιστού κα Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Ταγματάρχης (ΥΠ) κ. Μιχάλης Στεφανάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος κ. Εμμανουήλ Καρανδινός, ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Ηρακλείου κ. Ελευθέριος Ζερβός, η π. Δήμαρχος Φαιστού κα Μαρία Πετρακογιώργη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών κ. Γεώργιος Κακουλάκης, ο επικεφαλής Ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης, η υπεύθυνη του γραφείου τύπου Δήμου Φαιστού κα Εβελίνα Φραγκιαδάκη, καθώς και οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού από το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών κα Κλειώ Ανδριγιαννάκη και κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω