Φλέγεται Γορτυνία & Εύβοια

Πύρινα μέτωπα στη Γορτυνία Αρκαδίας και στην Εύβοια μαίνονται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021.
Σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη αντιμετωπίζονται οι φωτιές πέρασαν στην Αρκαδία από την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Ήδη εκκενώθηκαν χωριά και οικισμοί για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τις κοινότητες Ελαία, Χώρα, Ράχες, Νεοχώριο, Τουμπίτσι, Δάφνη και Δωδεκάμετρο.
Στη βόρειο και κεντρική Εύβοια το πύρινο μέτωπο προχωράει προς τα Πολιτικά και έχει κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια στο Βουτά και στις Μονοκαριές, ενώ κρίσιμες είναι οι ώρες για τις περιοχές Βασιλικά, Σήμια, Κρυονερίτη και Αγδίνες.
Εκτός των πυροσβεστικών επίγειων και εναέριων δυνάμεων ακόμα επιχειρούν 190 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού ως πεζοπόρα τμήματα. Ταυτόχρονα, το πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τορπιλάκατο, ενώ στη Σκάλα Ωρωπού έχουν διατεθεί αρματαγωγά, 15 λέμβοι και 4 σκάφη ανορθόδοξου πολέμου με 197 στελέχη, για τη μεταφορά πολιτών εφόσον και αν χρειαστεί. Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 2 Πλωτά Περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, 2 Επιβατηγά-Οχηματαγωγά, 2 Επιβατηγά Τουριστικά και 4 αλιευτικά στην περιοχή Πευκί Ευβοίας. Το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων. Ο αριθμός των εθελοντικών ομάδων είναι μεγάλος και έχουν διατεθεί 40 μηχανήματα έργου και 25 υδροφόρες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω