Φοροαπαλλαγές ενίσχυσης μηχανολογικού εξοπλισμού

Έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 είναι η προθεσμία ενίσχυσης μηχανολογικού εξοπλισμού με φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις. Η φορολογική απαλλαγή επιτυγχάνεται μέσω της πρόβλεψης «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών, καθώς και την απόκτηση νέων μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται εντός της μονάδας.
Οι φοροαπαλλαγές μπορούν να αξιοποιηθούν εντός διαστήματος μεταξύ 5 και 15 ετών και το συνολικό ποσό που προγραμματίζεται να διατεθεί για τις συγκεκριμένες ενισχύσεις ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.
Το καθεστώς απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα.
Συγκεκριμένα:
• Για μεγάλες επιχειρήσεις ορίζεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.
• Για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ.
• Για μικρές επιχειρήσεις στο ποσό των 150.000 ευρώ.
• Για πολύ μικρές επιχειρήσεις στο ποσό των 100.000 ευρώ.
• Για τις Κοιν. Σ. Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω