Χαιρετισμός Γιώργου Μπαουράκη

Καλωσορίζω το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κο Φραγκάκη Δημήτρη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Κώτσογλου Κυριάκο, τους Προέδρους Συλλόγων Ξενοδόχων Κρήτης και Επιμελητηρίων, τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κο Ταβερναράκη Νεκτάριο, τους Ακαδημαϊκούς από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και όλους τους προσκεκλημένους της Ημερίδας Τουρισμού «Κρητών Φιλοξενία».
Σας καλωσορίζω στο Διεθνές Συνεδριακό κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Ποσειδών».
Δυστυχώς λόγω της γνωστής παγκόσμιας πανδημίας έπρεπε να περιοριστεί ο αριθμός συμμετεχόντων καθώς πρωταρχικό μας μέλημα και πρώτη προτεραιότητα είναι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Π.Ο.Υ.
Φέτος στο Μ.Α.Ι.Χ. ακυρώθηκαν η αναβλήθηκαν 35 εκδηλώσεις 4000 περίπου συμμετεχόντων. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε μετά από προσπάθεια και με μεγάλη δυσκολία λόγω μέτρων πρόληψης και ελέγχου πριν και κατά τη διάρκεια, να φιλοξενήσουμε 100 Ιταλούς στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS + οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Τουρισμού & Εστίασης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Σύλλογο Ξενοδόχων Χανίων για την υποστήριξή του σε αυτή μας την προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Μέσα από αυτή μας τη δραστηριότητα κερδίσαμε σημαντικά σε εμπειρία σωστής πρακτικής που αφορά σε θέματα διαχείρισης και πρόληψης κατά του COVID-19 και είμαστε πλέον έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αντίστοιχες μελλοντικές πρακτικές.
Όπως έδειξε και η έρευνα του Παρατηρητηρίου Τουρισμού του Μ.Α.Ι.Χ. η Δυτική Κρήτη χαρακτηρίστηκε προορισμός υγειονομικά ιδιαίτερα ασφαλής.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Επιστροφή στο 5ο τεύχος

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω