Ροή Ειδήσεων

Χαιρετισμός Φραγκάκη Δημήτρη

Αγαπητοί φίλοι,
Λόγοι ανωτέρας βίας δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ σήμερα μαζί σας.
Θα ήθελα, όμως, να απευθύνω δυο λόγια για τη θαυμάσια προσπάθεια που κάνετε εδώ στο Ρέθυμνο με τη διοργάνωση της Ημερίδας για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη. Έχω αναφερθεί κι άλλες φορές στο πόσο σημαντική είναι αυτή η Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του ΕΟΤ για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη δεκαετία. Εξάλλου, και η νέα καμπάνια που ετοιμάζουμε για το 2023 θα στηρίζεται και θα αναδεικνύει ακριβώς αυτή την οπτική της βιωσιμότητας.
Για τον ΕΟΤ η βιωσιμότητα έχει δύο όψεις: από τη μια είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των φυσικών πόρων, με τέτοιον τρόπο ώστε να τους διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το μεγάλο χρέος που έχουμε, να διατηρήσουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Από την άλλη, η βιωσιμότητα πρέπει να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών σε περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Εργαζόμαστε με συγκεκριμένη στρατηγική και μελετημένα βήματα για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα.
Αυτή η μετάβαση στη βιωσιμότητα, μαζί με την επένδυση στην αυθεντικότητα της τουριστικής εμπειρίας και στην καλλιέργεια εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σε συνδυασμό την γνώση και τις δεξιότητες είναι οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Το 2022 είναι το έτος-ορόσημο της ολικής επαναφοράς του ελληνικού τουρισμού, μετά την μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας.
Είμαι σίγουρος ότι με την συνεργασία όλων μας, κεντρικού κράτους, αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και εργαζόμενων του κλάδου, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα!
Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο, τον Δήμο, την ψηφιακή πύλη «Κρητών Επιχειρείν», καθώς και την Περιφέρεια της Κρήτης γι’ αύτη τη σημαντική διοργάνωση.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις συντονισμένες προσπάθειές σας

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω