Χρηματοδότηση επενδύσεων τουριστικών λιμένων

[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]

Έως και στις 27 Δεκεμβρίου 2023, είναι ο χρόνος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων». Το συνολικό ποσό των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να κυμαίνεται από 500.000 € έως 10.000.000 € ανάλογα με την κατηγορία τουριστικού λιμένα (μαρίνα, καταφύγια και αγκυροβόλια).
          Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων σε τουριστικούς λιμένες της χώρας οι οποίοι συνιστούν είτε αθλητική υποδομή, είτε πολυλειτουργική ψυχαγωγική υποδομή, με σκοπό τα εξής:
• Αναβάθμιση της υποδομής των υφιστάμενων τουριστικών λιμένων για την κάλυψη των προηγμένων απαιτήσεων της αγοράς και τη συμμετοχή στη διεθνή ανταγωνιστικότητα του σχετικού τουριστικού προϊόντος καθώς και νέων τουριστικών λιμένων εφ΄ όσον πληρούν προδιαγραφές ωριμότητας οι οποίες εξειδικεύονται στον Οδηγό Εφαρμογής της παρούσας πρόσκλησης.
• Εστίαση στην ενεργειακή/πράσινη αναβάθμιση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης/χορήγησης πιστοποίησης πράσινων τουριστικών λιμένων βάσει διεθνών προτύπων.
• Ψηφιοποίηση των εγκαταστάσεων/υπηρεσιών των τουριστικών λιμενικών
Κατασκευή/αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες.
          Χρηματοδοτούνται δαπάνες για την κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, κτιριακές εγκαταστάσεις για την επίτευξη υψηλότερου συντελεστή ενεργειακής απόδοσης, δίκτυα ηλεκτροκίνησης οχημάτων, επενδύσεις σε ΑΠΕ, δράσεις εξοικονόμησης ύδατος, δράσεις ψηφιοποίησης, κλπ.
          Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 139.090.800 €, υλοποιείται στο πλαίσιο του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.
          Η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό σύνδεσμο https://tourism.development.mintour.gov.gr

Αναλυτικά η σχετική πρόσκληση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω