Χρηματοδότηση επενδύσεων χιονοδρομικών κέντρων & ορειβατικών καταφυγίων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Η 31η Μαρτίου 2024 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης χρηματοδότησης επενδύσεων για την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων.
Σύμφωνα με τις δύο προσκλήσεις του υπουργείου Τουρισμού η χρηματοδότηση επενδύσεων αφορά τον τομέα του ορεινού τουρισμού, στο πλαίσιο των προγραμμάτων:
• Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων
• Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ορειβατικών καταφυγίων
          Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε όλα τα νομικά πρόσωπα που αποτελούν ιδιοκτήτες και φορείς διαχείρισης (παραχωρησιούχοι) των χιονοδρομικών κέντρων και των ορειβατικών καταφυγίων της χώρας.
            Ο ανώτατος προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ορίζεται στα:
• 10.000.000 € για τα χιονοδρομικά κέντρα• 250.000 € για τα ορειβατικά καταφύγια  
Χρηματοδοτούνται δαπάνες για την κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, αγορά εξοπλισμού, δράσεις ψηφιοποίησης, ενέργειες βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης, δαπάνες συμβουλευτικών υπηρεσιών κ.ά. που αναφέρονται αναλυτικά στις προσκλήσεις των προγραμμάτων.
Επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των ορίων δεν κρίνονται επιλέξιμα.
          Στόχος των προγραμμάτων είναι η προώθηση του ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παράλληλα με την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων όσον αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.
Συγκεκριμένα επιδιώκεται:
• Η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για χειμερινές και ορεινές δραστηριότητες συγκλίνοντας προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.• Η αναβάθμιση των υποδομών των υφισταμένων χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων που θα προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην αύξηση του τοπικού ΑΕΠ.• Η επίτευξη μεγαλύτερης χειμερινής τουριστικής περιόδου και πιο ελκυστικών ευκαιριών για ορεινό τουρισμό, που θα είναι επωφελής για ολόκληρη την περιοχή.• Η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων με σκοπό την λειτουργία των εγκαταστάσεων με μικρότερο αποτύπωμα ρύπων και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.  
          Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό σύνδεσμο https://tourism.development.mintour.gov.gr/, από 25/10/2023 έως και 31/3/2024.
           
Τα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 54.932.000 € εντάσσονται στην ευρύτερη δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω