Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα δώρα ΕΣΤΙΑ

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα δώρα έχουν δημιουργήσει τα παιδιά του Κέντρου κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», για να ενισχυθεί το έργο του ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Για τηλεφωνικές παραγγελίες επικοινωνήστε στο τηλ.2106713149 κα Κατερίνα Καλογεροπούλου. Διαφορετικά μπορείτε να επισκεφτείτε τον χώρο της ΕΣΤΙΑ καθημερινά ώρες 14.30-19.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-19.00. Το «ΕΣΤΙΑ» είναι στο Νέο Ψυχικό στην οδό Σόνιας Νικολακοπούλου 13. Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
          Η κυρία Έφη Προκοπάκη Πρόεδρος του ΔΣ σημειώνει: «1981. Μια εποχή όπου η αγωνία των γονιών έφτανε στα όρια της απελπισίας, οι προκαταλήψεις και η άγνοια της κοινωνίας υποχρέωναν τις οικογένειες να μένουν στο περιθώριο όντας θεατές της ζωής, εικόνες της Λέρου και Κωσταλέξι τρόμαζαν. Το θαμπό φως κάποιων φάρων φώτιζε αμυδρά δύο, ίσως και τρεις περιοχές της Ελλάδας, Θεοτόκος, Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, ΠΕΓΚΑΠ, ΕΓΝΥΑ κτλ. Έχοντας μια κορούλα με σύνδρομο Down, την Μαρία που την λάτρευα, καθώς με κοιτούσε στα μάτια με εμπιστοσύνη και ασφάλεια, ένιωθα οργή κυρίως για τον εαυτό μου που περίμενα την λύση να την δώσουν άλλοι και ιδιαίτερα το κράτος. Σιγά σιγά η οργή αυτή καταλάγιαζε και διάφορες ιδέες και σκέψεις κατέκλυζαν το μυαλό μου ώσπου κάποια στιγμή ήξερα ξεκάθαρα τι έπρεπε να κάνω και γιατί θα αγωνιζόμουν. ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ! Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα που θα κυριαρχούσε το χρώμα, η αγάπη και ο σεβασμός για την διαφορετικότητα των παιδιών μας. Μάιος 1981. Αρκετοί γονείς με άκουσαν, πέντε γονείς πίστεψαν σ αυτό. Με την βοήθεια φίλων και συγγενών αρχίσαμε να βάζουμε αυτό το όραμα στο χαρτί. Το καταστατικό μας ήταν έτοιμο. Σκοπός η εφ’ όρου ζωής παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε παιδιά με νοητική υστέρηση. Οι στόχοι  ξεκάθαροι. Εκπαίδευση, κοινωνική ένταξη, υποστήριξη στην εργασία και ζεστές κατοικίες για όμορφη αξιοπρεπή ζωή. Φεβρουάριος 1982. Η Εστία είναι ήδη ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω