Ροή Ειδήσεων

«Χρυσός» ο Δημήτρης Λαδόπουλος

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Λαδόπουλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Σκακιστών, στην διάρκεια του Διεθνούς Σκακιστικού Φεστιβάλ στην Ρόδο, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021.
Το φεστιβάλ περιελάμβανε τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις:
• Παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών
• Παγκόσμιο πρωτάθλημα σύνθεσης και λύσης σκακιστικών προβλημάτων
• Ολυμπιάδα σκακιού τυφλών
Αγωνιστικά, σημειώθηκαν πολύ σημαντικές ελληνικές επιτυχίες με το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Δημήτρης Λαδόπουλος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Σκακιστών, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση ισοβάθμησε ο Νίκος Σανδαλάκης. Αξιοσημείωτες επίσης οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Σαμαρίδη που κατετάγη 7ος, αλλά και του 12χρονου Αλέξανδρου Σταθάτου που κατετάγη 8ος στην κατηγορία ΕΛΟ U2000 ανεβαίνοντας σαράντα θέσεις από την αρχική κατάταξη. Η Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε την 6η θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καλλιτεχνικό Σκάκι (Σύνθεση και Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων), ενώ ο Νίκος Σιδηρόπουλος τερμάτισε 11ος κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του διεθνούς μαίτρ, επιτυχίες που καταφέρνουν για πρώτη φορά οι Έλληνες σκακιστές.
Στο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ συμμετείχαν 500 αθλητές από 57 χώρες και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Federation International Des Eshecs – FIDE και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας – ΕΣΟ, με διοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, την International Braille Chess Association – ΙΒCA, την World Federation for Chess Composition – WFCC.
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές της Ολυμπιάδας σκακιού τυφλών, σε μια σεμνή τελετή την οποία έκλεισε ο Ινδός Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι Τυφλών κ. Dr. Charudatta Jadhav.
Από οργανωτικής πλευράς, κατά γενική ομολογία όλων των ξένων παραγόντων που βρέθηκαν στη Ρόδο, είχαμε τεράστια επιτυχία. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα συγκεντρώνει τόσες πολλές και σημαντικές διοργανώσεις στο παγκόσμιο σκάκι, καθώς διαθέτει μεγάλη παράδοση αλλά και πολύ σημαντικούς και έμπειρους διοργανωτές, όπως ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τυφλών Σκακιστών (IBCA) Νίκος Καλέσης που ήταν ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος και ο έφορος αγώνων του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης», Στάμος Καράβας και Νίκος Ξενάκης αντίστοιχα. Την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθησαν οι αγώνες, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της, Καθηγητής κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή λήξης της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού Τυφλών, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 110 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω