Ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου

[χρόνος ανάγνωσης 37 δευτερόλεπτα]

Με 158 «ναι» ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» ενώ το καταψήφισαν 140 βουλευτές. Από το επίμαχο άρθρο 15 της τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, εξαιρέθηκαν πλήρως από τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης τα καφενεία που βρίσκονται σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους και νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.
Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγω για κατάργηση του τεκμήριου της αθωότητας καθώς θεωρούνται όλοι ότι φοροδιαφεύγουν και δεν μπορούν να έχουν ζημιές στις επιχειρήσεις τους, κάτι που ισχύει για όλες τις άλλες μορφές επιχειρήσεων.
Επίσης θα υπάρξει και ειδική διάταξη για τα περίπτερα, καθώς εμπορεύονται προϊόντα, με χαμηλό περιθώριο κέρδους, όπως τα καπνικά, όπως εξαιρέσεις και για τους ασφαλιστικούς συμβούλους που συνεργάζονται με μέχρι δύο εταιρείες, ενώ για ιδιοκτήτες ταξί με μερίδιο έως 25% το τεκμήριο θα εφαρμόζεται μειωμένο κατά 50%.
Τέλος με 158 «ναι» ψηφίστηκε το άρθρο 49 για την «Μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου» και το άρθρο 50 «μείωση συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω