Ροή Ειδήσεων

Ψηφιοποίηση Κρητικών Αρχείων

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αποστολή με κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διάρκειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) προς τους σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία των Κρητών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τους Πρόεδρους των Κρητικών Σωματείων, τα Διοικητικά Συμβούλια, τα μέλη των Σωματείων και τους φίλους της Κρήτης για την συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους.
          Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΠΚΣ Μανώλη Πατεράκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη όπου ζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων, ξεκινώντας με συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, από την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία.
          Ακόμη ο κ. Μανώλης Πατεράκης έθεσε το θέμα της ψηφιοποίησης των αρχείων των Κρητικών Συλλόγων που με την δράση τους, κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και την ιστορία του νησιού, ως πρεσβευτές του σε όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να βρεθεί τρόπος για να μην χαθεί το πολύτιμο υλικό, που για χρόνια συμβάλλει στο αποτύπωμα του Κρητικού τρόπου ζωής, δίνοντας προστιθέμενη αξία και στην οικονομία της Κρήτης.
          Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Στέλιος Παλάσαρος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Βύρωνα και ο Κώστας Κοτσαμπασάκης, μέλος της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χρωμοναστηριανών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω