Ροή Ειδήσεων

Ψυχολογία και Μαρξισμός

Οι Εκδόσεις Τόπος και ο Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας σας καλούν στην διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου των Δ. Πατέλη, Γ. Κακαρίνου «Από τη Σοβιετική Ψυχολογία στη Λογική της Ιστορίας. Ψυχολογία και Μαρξισμός» την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18.00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μανώλης Δαφέρμος,
καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας, του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κώστας Καβουλάκος,
καθηγητής Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.
Γιώργος Λεχουρίτης,
Μ.Δ.Ε. Σχολής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Πετρούπολης (Λένινγκραντ).
Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης,
Μ.Δ.Ε. Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Λομονόσοφ Μόσχας.
Και οι συγγραφείς.
Διαδικτυακός τόπος της εκδήλωσης:https://tuc-gr.zoom.us/j/92722013468?pwd=bXdOQTRucHAwcVZMR0FHTmJCK1paQT09
(Meeting ID: 927 2201 3468, Password: 265586)
Το παρόν βιβλίο είναι ένα πρωτότυπο εγχείρησα απάντησης σε αυτά τα κομβικά ερωτήματα. Στόχος του είναι να καταδείξει ότι ο αναστοχασμός των επιτευγμάτων και των περιορισμών της σοβιετικής ψυχολογίας, καθώς και η προσπάθεια υπέρβασης των ανεπαρκειών της, στη βάση του θεωρητικού και μεθοδολογικού κεκτημένου της Λογικής της Ιστορίας, αποτελούν αναγκαίους όρους για τη χάραξη ενός φάσματος ερευνητικών προγραμμάτων ανάπτυξης της ψυχολογικής επιστήμης, της παιδαγωγίας και συνολικότερα της έρευνας, στην κατεύθυνση της επιστημονικής θεμελίωσης της προοπτικής του κοινωνικού μετασχηματισμού, για την επίτευξη της ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας ως όρο της ανάπτυξης της ενοποιημένης ανθρωπότητας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
• Ο Δημήτρης Πατέλης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, µέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας» και δραστηριοποιείται στους Ομίλους Επαναστατικής Θεωρίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μαρξιστική φιλοσοφία, την ιστορία, τη λογική και μεθοδολογία της επιστήμης και της τεχνολογίας, στις κοινωνικές επιστήμες, την πολιτική οικονομία, την ψυχολογία, την παιδαγωγική και την πολιτική φιλοσοφία.
• Ο Γιώργος Κακαρίνος είναι ψυχίατρος, κάτοχος Μ∆Ε στις επιστήμες του εγκεφάλου και του νου, υποψήφιος διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και µέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας». Δραστηριοποιείται στους Ομίλους Επαναστατικής Θεωρίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα θεωρίας της προσωπικότητας, διαλεκτικής λογικής και μεθοδολογίας, συσχέτισης της νευροφυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου µε ψυχικά φαινόμενα, ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω