Όριο εκλογικών δαπανών υποψηφίων

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, που καθορίζει το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις δημοτικές εκλογές.
            Το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε συνδυασμού, διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών κάθε δήμου ως εξής:
α) Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από μια (1) έως τρείς (3) ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
β) Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από τέσσερις (4) έως έξι (6), καθώς και για τους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, προσαυξημένο κατά είκοσι τοις εκατό (20%).
γ) Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από επτά (7) έως δέκα (10) ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων προσαυξημένο κατά 50%.
δ) Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες άνω των δέκα (10) ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων προσαυξημένο κατά 75%. H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα ανώτατα όρια δαπανών ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω