Νέα μονάδα διαχείρισης αποβλήτων

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Η 15η κατά σειρά μονάδα διαχείρισης αποβλήτων της χώρας θα κατασκευαστεί στο Ηράκλειο, στη Κρήτη, συνολικού προϋπολογισμού κατασκευής 31,2 εκατ. ευρώ.
Στο νέο έργο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που λειτουργεί στο Ηράκλειο αξιοποιώντας το σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών, με στόχο:
α) Την εκτεταμένη ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών.
β) Τη μείωση του υπολείμματος που οδηγείται στο ΧΥΤΑ.
γ) Την παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου πιστοποιημένων χαρακτηριστικών που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργοβόρες βιομηχανίες.
          Η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων του Ηρακλείου θα έχει ονομαστική ετήσια δυναμικότητα 59.200 t/έτος υπολειμματικών αστικών στερεών αποβλήτων. Είναι χωροθετημένη σε βιομηχανική ζώνη, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πάρκου κυκλικής οικονομίας, ενώ μέρος της ενέργειας θα παράγεται και θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανικής περιοχής.
          Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλης Γραφάκου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) κ. Ζαχάρης Καλογεράκης, Δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης κ.α.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω