2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Την 2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», διοργανώνουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η ψηφιακή ενημερωτική πύλη Κρητών Επιχειρείν.
          Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 10 πμ στο Σπίτι του Πολιτισμού (Παλιά Πόλη – οδός Βερνάρδου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείου ΤουρισμούΠανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων -ΠΟΞ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ και την υποστήριξή της Περιφέρειας Κρήτης. Προσκεκλημένοι και κοινό, θα έχουν την δυνατότητα φυσικής παρουσίας αλλά και μέσω διαδικτύου από την Ψηφιακή Πλατφόρμα ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
          Συμμετέχουν ομιλητές από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, επαγγελματικοί φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, των υπηρεσιών, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ι.Τ.Ε., ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Μ.Α.Ι.Χ., Α.Σ.Τ.Ε.Κ., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
          Σκοπός της Ημερίδας η παραγωγή θέσεων και νέων προτάσεων με προγραμματισμό και την υλοποίηση τους, με την συνεργασία όλων και με στόχο την βιωσιμότητα του τουρισμού στο νησί. Η ενθάρρυνση και από κοινού ενέργειες των ενδιαφερομένων μερών, για την προώθηση επενδύσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας.
          Στόχος των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ανά περιοχή ώστε ο επισκέπτης να γίνεται πρεσβευτής της Κρήτης, να επιθυμεί την επιστροφή του αλλά και να αναζητά τα προϊόντα της για όσο διάστημα βρίσκεται μακρυά της.
            Στο παραπάνω πλαίσιο με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, στην Ημερίδα θα παρευρεθούν Άραβες Τουριστικοί Πράκτορες με σκοπό την πραγματοποίηση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνης σε B2B συναντήσεις στη Doha, και στόχο έχει την γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με το νησί της Κρήτης καθώς και συνεργασία με τοπικούς φορείς στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.
            Η μουσική σύνθεση της Ημερίδας είναι ευγενική χορηγία του Ανδρέα Φανουργάκη, φοιτητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ, τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής. Επίσης η επιμέλεια video και μουσικής είναι του Ανδρέα Φανουργάκη και του Χρήστου Κουκουλίτσα φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ.    
Καθ’ όλη την διάρκεια της Ημερίδας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγείας, κατά της εξάπλωσης του COVID-19.
            Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων ενημερώνουμε το κοινό ότι στην εκδήλωση θα ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές για την προβολή της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω